Tilberedningstid
Ca. 1 time og 45 minutter
Det skal du bruge
4 personer
Hare:
500 g hakket kalvekød, 4-6 % fedt
2 bundter bredbladet persille
3 skiver gammelt franskbrød
½ l letmælk
2 løg
125 g bacon, 6-8 tynde skiver
1½ tsk salt
¼ tsk peber
3 enebær
2 æg
1 kg blandede rodfrugter (knoldselleri, gulerødder, pastinak, persillerod, løg mm.)
2-3 spsk rasp
150 g bacon, 2 pakker
Løgmarmelade:
500 g løg
2 tsk smør/olie
½ dl æbleeddike
½-1 spsk brun farin
½ laurbærblad
½ tsk allehånde
1 kvist timian
½ tsk salt
Energifordeling og -indhold:
Protein 34%
Kulhydrat 36%
Fedt 30%
2530 kJ - 605 kcal
Sådan gør du
Skyl persillen og hak den fint.
Læg brødet i blød i mælken.
Pil løgene og hak dem fint, eller riv dem på den grove på rivejernet.
Skær bacon i fine tern.
Rør kødet sejt med salt og peber. Rør det udblødte brød, bacontern, stødt enebær, løg, halvdelen af persillen og til sidst æggene i. Farsen skal være forholdsvis fast.
Rens og skræl rodfrugterne og skær dem ud i store stykker eller stave.
Form farsen som en ”hareryg” i et smurt, ovnfast fad, der er stort nok til også at rumme rodfrugterne. Pensl den med lidt vand og drys den med rasp. Læg baconskiverne over på tværs af hareryggen.
Læg rodfrugterne i fadet ved siden af ”haren” og drys med lidt salt og peber.
Sæt fadet i ovnen og tænd på 200 grader. Giv den 12-15 minutter, eller til baconen har fået lidt farve! Skru ned til 175 grader og steg i ca. 1 time. Centrumtemperaturen skal være 70 grader.
Server med løgmarmelade og hakket persille.
Løgmarmelade:
Pil løgene og hak dem groft. Varm fedtstof i en gryde ved god varme. Brun løgene, men pas på de ikke branker. Tilsæt eddike, farin, laurbærblade, timian, allehånde og salt.
Skru ned til meget lav varme og lad løgene simre til de er helt marmeladeagtige, det kan godt tage en time.
Tips
- Marmeladen kan holde sig længe på køl.
- Prøv også: Forloren hare med bacon
Energifordeling
Energifordeling og -indhold pr. person
Protein 37%
Kulhydrat 30%
Fedt 33%
2150 kJ - 514 kcal