Forloren hare med kartofler, sauce og blandede grøntsager

Prøv opskriften på forloren hare med kogte kartofler og blandede grøntsager samt sauce. Retten er enkel at lave og har en masse lækker smag gemt i sig.

Af voresmad.dk | Hele året | Hovedretter | Hverdag


Forloren hare med kartofler, sauce og blandede grøntsager

Tilberedningstid

Ca. 1 ½ time

Det skal du bruge

4 personer

Forloren hare

250 g hakket grisekød, 8-12%
250 g hakket oksekød, 8-12%
½-1 tsk salt
¼ tsk peber
1 æg
1 dl rasp
1½ dl mælk, fx letmælk
4-6 skiver bacon
2 dl bouillon
Evt. 2 dl mælk, letmælk
½ dl 38% piskefløde
Saucejævner
½-1 spsk ribsgelé
Evt. kulør

 

800 g kartofler
800 g blandede grøntsager, fx grønne bønner, gulerødder og/eller ærter
50 g ribsgelé eller tyttebærsyltetøj


Sådan gør du

Forloren hare

  1. Rør kødet med salt, peber, æg og rasp. Rør mælken i.
  2. Form farsen til et aflangt brød i et ikke for stort ovnfast fad. Læg baconskiverne over farsen.
  3. Sæt fadet midt i ovnen. Tænd ovnen på 200 grader.
  4. Efter ca. 15 minutter hældes bouillon ved. Lad ”haren” stege 50-60 minutter.
  5. Gør kartofler klar til at koge.
  6. Stik en kødnål i ”haren”, kødsaften skal være klar, så er den gennemstegt.

Grøntsager og sauce

  1. Gør grøntsagerne klar til at koge.
  2. Hele, mellemstore gulerødder koges 10 minutter. Bønner koges 5 minutter. Ærter skal bare lige koges op.
  3. Si skyen op i en gryde. Hvis der er for lidt sauce, tilsættes 2 dl mælk. Varm saucen med fløden og jævn med saucejævner. Smag saucen til med gelé, salt, peber og tilsæt evt. kulør.

Servering
Server ”haren” med kartofler, grøntsager og sauce samt sødt.


Tips

  • Haren kan også serveres med salat afhængig af sæson. Fx salat af strimlet bladselleri, æbleterninger, valnødder og flødedressing.
  • Haren kan også laves af 500 g grisekød eller 500 g oksekød eller kalvekød.
  • Farsen kan tilsættes revet løg.
  • Brug den type mælk du har i køleskabet.
  • Mælk hældes ofte ved haren under stegning, men det giver hvide aftegninger på haren, hvilket ikke er så pænt ved servering.
  • Man kan også lade være med at tilsætte væske til haren under stegning, men så er der ingen sauce.
  • Madlavningsfløde 9 % eller 18 % kan bruges i stedet for piskefløde.
  • Prøv også: Farsbrød med bagte løg, kartofler og mormorråkost

 

 

Energifordeling

Nu hedder det hakket grisekød. Før hed det hakket svinekød.

 


Næringsindhold pr. person (ca. 740 g af retten) med 6 % fedt i det hakkede kød: 

Energi: 2907 kJ (692 kcal)

protein: 44 g

kulhydrat: 70 g

kostfibre: 11 g

fedt: 24 g

 


Næringsindhold pr. 100 g med 6 % fedt i det hakkede kød: 

Energi: 392 kJ (93 kcal)

protein: 6 g

kulhydrat: 9 g

kostfibre: 2 g

fedt: 3 g 

 


Næringsindhold pr. person (ca. 740 g af retten) med 10 % fedt i det hakkede kød: 

Energi:  2991 kJ (712 kcal)

protein: 43 g

kulhydrat: 70 g

kostfibre: 11 g

fedt 26 g

 


Næringsindhold pr. 100 g med 10 % fedt i det hakkede kød: 

Energi: 403 kJ (96 kcal)

protein: 6 g

kulhydrat: 9 g

kostfibre: 2 g

fedt: 4 g