Tilberedningstid
Ca. 45 minutter
Det skal du bruge
6 personer
2 afpudsede mørbrad fra gris a ca. 400 g
salt og peber
1 syrligt æble
8-10 svesker uden sten
kødsnor
25 g smør eller margarine
1½ dl fløde 9%
saucejævner
evt. kulør
Tilbehør
1,2 kg kartofler
400 g bønner
150 g æble - eller rønnebærgelé
Sådan gør du
Fjern sølvsenen på mørbradene, hvis den ikke er
fjernet. Skær hver mørbrad godt halvt igennem på langs, læg en plastpose over og
bank dem let flade med en kødhammer. Dup kødet tørt med køkkenrulle. Krydr med
salt og peber. Skræl æblet og skær det i tern. Fordel æbler og svesker på den
ene mørbrad og læg den anden mørbrad over. Snør mørbradene sammen med
kødsnor.
Lad smørret blive gyldent i en stegegryde eller sauterpande ved
god varme. Brun kødet på alle sider. Tilsæt 1 dl vand og fløden og lad kødet
koge under låg ved svag varme i 30-35 minutter. Vend "anden" efter den halve
kogetid. Tag kødet op, når det er mørt og hold det varmt under stanniol. Skær
kødet i ca. 2 cm tykke skiver ved servering.
Jævn skyen med saucejævner. Kog
den igennem og smag til med salt og peber.
Kog kartofler og
bønner.
Tips
- Smag saucen til med lidt gelé.
- Jævn evt. saucen med en meljævning.
Energifordeling
Nu hedder det mørbrad afpudset af mørbrad fra gris. Før hed udskæringen svinemørbrad afpudset af svinemørbrad fra svin.
Næringsindhold pr. person (ca. 490 g af retten). Retten med fløde 9 %:
Energi: 1903 kJ (453 kcal)
protein: 35 g
kulhydrat: 51 g
kostfibre: 7 g
fedt: 11 g
Næringsindhold pr. 100 g. Retten med fløde 9 %:
Energi: 390 kJ (93 kcal)
protein: 7 g
kulhydrat: 10 g
kostfibre: 1 g
fedt: 2 g
Næringsindhold pr. person (ca. 490 g af retten). Retten med fløde 18 %:
Energi: 1984 kJ (472 kcal)
protein: 35 g
kulhydrat: 51 g
kostfibre: 7 g
fedt: 13 g
Næringsindhold pr. 100 g. Retten med fløde 18 %:
Energi: 407 kJ (97 kcal)
protein: 7 g
kulhydrat: 10 g
kostfibre: 1 g
fedt: 3 g
Næringsindhold pr. person (ca. 490 g af retten). Retten med piskefløde:
Energi: 2159 kJ (514 kcal)
protein: 35 g
kulhydrat: 50 g
kostfibre: 7 g
fedt: 18 g
Næringsindhold pr. 100 g. Retten med piskefløde:
Energi: 443 kJ (106 kcal)
protein: 7 g
kulhydrat: 10 g
kostfibre: 1 g
fedt: 4 g