Forloren and

Smagfuld klassisk ret med mørbrad fra gris, hvor kødet har fyld af æbler og svesker. Serveres med kogte kartofler, brun sauce og grønne bønner samt æblegelé.

Af Anne Skovgaard-Petersen | Hele året | Hovedretter | Hverdag, Weekend, Sund hverdagsmad


Forloren and

Tilberedningstid

Ca. 45 minutter

Det skal du bruge

6 personer

2 afpudsede mørbrad fra gris a ca. 400 g
salt og peber
1 syrligt æble
8-10 svesker uden sten
kødsnor
25 g smør eller margarine
1½ dl fløde 9%
saucejævner
evt. kulør

Tilbehør

1,2 kg kartofler
400 g bønner
150 g æble - eller rønnebærgelé

 

Sådan gør du

Fjern sølvsenen på mørbradene, hvis den ikke er fjernet. Skær hver mørbrad godt halvt igennem på langs, læg en plastpose over og bank dem let flade med en kødhammer. Dup kødet tørt med køkkenrulle. Krydr med salt og peber. Skræl æblet og skær det i tern. Fordel æbler og svesker på den ene mørbrad og læg den anden mørbrad over. Snør mørbradene sammen med kødsnor.

Lad smørret blive gyldent i en stegegryde eller sauterpande ved god varme. Brun kødet på alle sider. Tilsæt 1 dl vand og fløden og lad kødet koge under låg ved svag varme i 30-35 minutter. Vend "anden" efter den halve kogetid. Tag kødet op, når det er mørt og hold det varmt under stanniol. Skær kødet i ca. 2 cm tykke skiver ved servering.
Jævn skyen med saucejævner. Kog den igennem og smag til med salt og peber.

Kog kartofler og bønner.

Tips

  • Smag saucen til med lidt gelé.
  • Jævn evt. saucen med en meljævning.


Energifordeling

Nu hedder det mørbrad afpudset af mørbrad fra gris. Før hed udskæringen svinemørbrad afpudset af svinemørbrad fra svin. 

 


Næringsindhold pr. person (ca. 490 g af retten). Retten med fløde 9 %: 

Energi: 1903 kJ (453 kcal)

protein: 35 g

kulhydrat: 51 g

kostfibre: 7 g

fedt: 11 g

 


Næringsindhold pr. 100 g. Retten med fløde 9 %: 

Energi: 390 kJ (93 kcal)

protein: 7 g

kulhydrat: 10 g

kostfibre: 1 g

fedt: 2 g

 


Næringsindhold pr. person (ca. 490 g af retten). Retten med fløde 18 %: 

Energi: 1984 kJ (472 kcal)

protein: 35 g

kulhydrat: 51 g

kostfibre: 7 g

fedt: 13 g

 


Næringsindhold pr. 100 g. Retten med fløde 18 %: 

Energi: 407 kJ (97 kcal)

protein: 7 g

kulhydrat: 10 g

kostfibre: 1 g

fedt: 3 g

 


Næringsindhold pr. person (ca. 490 g af retten). Retten med piskefløde: 

Energi: 2159 kJ (514 kcal)

protein: 35 g

kulhydrat: 50 g

kostfibre: 7 g

fedt: 18 g

 


Næringsindhold pr. 100 g. Retten med piskefløde: 

Energi:  443 kJ (106 kcal)

protein: 7 g

kulhydrat: 10 g

kostfibre: 1 g

fedt: 4 g