Forårskoteletter med rabarberkompot

Skønne forårskoteletter med rabarberkompot hertil kogte kartofler vendt med purløg og kørvel.

Af Anne Skovgaard-Petersen | Forår | Hovedretter | Hverdag, Weekend, Sund hverdagsmad


Forårskoteletter med rabarberkompot

Tilberedningstid

Ca. 40 minutter

Det skal du bruge

4 personer

4 minutkoteletter uden ben, 2 cm tykke, a 125 g 
salt og peber
½ -1 spsk olie 

Rabarberkompot
400 g rabarberstilke
Ca. 160 g sukker
1 tsk kanel

Purløgskartofler
1 kg nye kartofler
1 spsk olivenolie
1½ - 2 dl klippet purløg
Evt. lidt hakket kørvel

Sådan gør du

Rabarberkompot
Skyl rabarberstilkene, og snit dem i 2-3 cm lange stykker. Kom rabarberne i en gryde sammen med det vand, der hænger ved. Tilsæt sukker og kanel, og varm rabarberne op under låg. Sluk for gryden, og lad rabarberne trække under låg.

Purløgskartofler
Skrab kartoflerne, og skær dem i ca. 1 cm tykke skiver. Kom dem i en gryde med vand, så kartoflerne er knapt dækkede, og tilsæt olie samt salt. Kog kartoflerne møre under låg på 8-10 minutter. Hæld vandet fra, og bland purløg og kørvel i kartoflerne.

Koteletter
Dup koteletterne tørre med køkkenrulle. Krydr med salt og peber. Varm fedtstoffet på en pande ved god varme smør og margarine skal være gyldent, olie skal være varmt. Brun koteletterne ca. 1 minut på hver side. Skru ned til middel varme og steg dem færdige, ca. 3 minutter på hver side, til de er netop gennemstegte. Skær evt. fedtkanten af. Server koteletterne med den lune rabarberkompot og purløgskartofler.

Energifordeling

Nu hedder det minutkotelet af kam fra gris. Før hed udskæringen svinekotelet uden fedtkant.

 


Næringsindhold pr. person  (ca. 520 g af retten). Med fedtkant: 

Energi: 2693 kJ (641 kcal)

protein: 30 g

kulhydrat: 83 g

kostfibre: 8 g

fedt: 19 g

 


Energiindhold pr. 100 g:

Energi: 515 kJ (123 kcal)

protein: 6 g

kulhydrat: 16 g

kostfibre: 2 g

fedt: 4 g

 


Næringsindhold pr. person  (ca. 510 g af retten). Uden fedtkant: 

Energi: 2619 kJ (624 kcal)

protein: 28 g

kulhydrat: 83 g

kostfibre: 8 g

fedt: 18 g

 


Energiindhold pr. 100 g:

Energi: 510 kJ (121 kcal)

protein: 6 g

kulhydrat: 16 g

kostfibre: 2 g

fedt: 4 g