Forårets skinkegryde

Forårets skinkegryde

Af Morten Nielsen | Forår, Sommer | Frokost, Hovedretter | Hverdag, Weekend, Sund hverdagsmad


Tilberedningstid

Ca. 30 minutter

Det skal du bruge

4 personer

500 g skinketern, 2 x 2 x 2 cm
salt og peber
500 g ærter med bælg eller 150 g frosne ærter
800 g små nye kartofler
4 nye gulerødder
8 hvide asparges
4 grønne asparges
1 dl letmælk
25 g smør
2½ spsk hvedemel
1 bundt dild

Sådan gør du

Bælg ærterne først, eller mens retten koger.

Skrab de nye kartofler eller køb vaskede kartofler, som er klar til brug. Hvis kartoflerne ikke er helt små skæres de i fx fire stykker. Skrab gulerødderne og skær dem i 2 cm lange stykker. Skræl de hvide asparges og bræk rodenden af. Bræk også rodenden af de grønne asparges. Skær aspargesene i 2 cm lange stykker - lad stykkerne med hoved på være 3-4 cm lange.

Dup kødet tørt med køkkenrulle.

Bring 3 dl vand i kog i en gryde. Kom kødet i - en tredjedel ad gangen. Kom mere kød i når vandet er kommet i kog igen. Tilsæt salt og peber. Tilsæt kartoflerne. Kog ved svag varme i 5 minutter.
Tilsæt gulerødder og kog i 5 minutter. Tilsæt asparges - minus hovederne - og kog et par minutter.
Tilsæt mælk. Bring det igen i kog.
Rør en smørbolle af blødt smør og hvedemel. Læg den ned i væsken i gryden og kog i nogle minutter til smørbollen er opløst. Rør derefter i retten. Tilsæt ærter og aspargeshovederne og kog et par minutter.

Smag retten til.

Servér med klippet dild.

Tips

  • Kødet kan koges i bouillon i stedet for vand.
  • Nakkefilet/nakkekoteletter i tern eller bov kan bruges i stedet for skinke.
  • Persille eller kørvel kan bruges i stedet for dild.
  • Retten kan jævnes med lys sovsejævner i stedet for en smørbolle.

Energifordeling

Energifordeling og -indhold pr. person
Protein 30%
Kulhydrat 48%
Fedt 22%
2035 kJ - 485 kcal