Flødekartofler

Lækre flødekartofler der er velegnet som tilbehør til mange typer kød og som passer sig selv i ovnen.

Efterår, Vinter | Gæster, Weekend


Flødekartofler

Tilberedningstid

Ca. 1½ time

Det skal du bruge

8 personer

1,5 kg kartofler
1 løg
Salt og peber
½ l piskefløde, 38%
Evt. Herbes de Provence

Sådan gør du

  1. Skræl kartoflerne og skær dem i helt tynde skiver. Brug evt. et mandolinjern.
  2. Skær løget ud.
  3. Læg kartoflerne lagvis med krydderierne og løget, i et ovnfastfad eller en smedejernspande.
  4. Hæld fløden over og bag kartoflerne i ovnen i ca. 1 time og 15 minutter ved 160 grader.

Energifordeling

Energifordeling og -indhold pr. person:
Protein 6 %
Kulhydrat 35 %
Fedt 58 %
Kostfibre 1%
1562 kJ – 373 kcal