Tilberedningstid
Ca. 30 minutter
Det skal du bruge
2 personer
200 g grisekød, hakket, ca. 10% fedt
4 spsk couscous
½-¾ tsk salt
¼ tsk peber
½ løg
1 lille æg
1 knsp tørret chili
1 tsk spidskommen
1 fed hvidløg
Frisk persille
15 g feta, ca. 5 tern
1 spsk olie , f.eks. rapsolie
Tomat-agurkesalat
½
agurk
3 tomater
½
løg
1 fed hvidløg
Frisk dild eller mynte
Tilbehør
Naanbrød, 250 g
Sådan gør du
- Kom couscous i ¾ dl kogende vand og lad det stå ca. 5 minutter.
- Rør kødet med salt, peber, fintrevet løg, æg, chili, spidskommen og presset hvidløg.
- Vend 2 spsk hakket persille, smuldret feta og couscous i farsen.
- Farsen kan godt tåle at stå i køleskabet i op til nogle timer, hvis det passer bedst ind i din arbejdsgang.
- Form kødet til ca. 16 små frikadeller.
- Varm olien på en pande ved god varme.
- Brun fridadellerne, skru ned til middel varme og steg dem færdige ca. 6 minutter.
- Gem 4 frikadeller i køleskabet til madpakken næste dag.
Tomat-agurkesalat
- Skræl agurken, skær den igennem på langs og fjern kernerne med en teske og skær den i skiver eller tern.
- Skær tomater i tern.
- Hak løg og hvidløg fint.
- Bland det og smag til med salt, peber og finthakket dild eller mynte.
Tips
- Små kartofler kan bruges som tilbehør i stedet for brød.
- Agurken kan bruges med skræl.
- Nu hedder det hakket grisekød. Før hed det hakket svinekød.
Energifordeling
Næringsindhold pr. person (ca. 510 g af retten) med 6 % fedt i det hakkede kød. 6 frikadeller til hver:
Energi: 2802 kJ (667 kcal)
Protein: 35 g
Kulhydrat: 81 g
Kostfibre: 7 g
Fedt: 20 g
Næringsindhold pr. 100 g med 6% fedt i det hakkede kød:
Energi: 549 kJ (131 kcal)
Protein: 7 g
Kulhydrat: 16 g
Kostfibre: 1 g
Fedt: 4 g
Næringsindhold pr. person (ca. 510 g af retten) med 10% fedt i det hakkede kød. 6 frikadeller til hver:
Energi: 2899 kJ (690 kcal)
Protein: 34 g
Kulhydrat: 81 g
Kostfibre: 7 g
Fedt: 23 g
Næringsindhold pr. 100 g med 10% fedt i det hakkede kød:
Energi: 568 kJ (135 kcal)
Protein: 7 g
Kulhydrat: 16 g
Kostfibre: 1 g
Fedt: 5 g