Flanksteak – sous vide og grill

Flanksteak er skåret fra slaget og har forholdsvis grove kødfibre og god oksekødssmag. Hvis den tilberedes sous vide i 7-8 timer, bliver den helt mør samtidig med at god tyggemodstand bliver bevaret. Kødet kan efterfølgende grilles for at få en smagfuld stegeskorpe.

Af Karsten Tanggaard | Hele året | Hovedretter | Grill, Gæster, Grill


Flanksteak – sous vide og grill

Tilberedningstid

Sous vide 7-8 timer

Det skal du bruge

4 personer

800 g flanksteak
1 tsk salt
Evt. rub

Sådan gør du

Sous vide-forbered kødet

  1. Puds kødet af.
  2. Del evt. kødet i 4 stykker, så du får mere stegeskorpe til sidst.
  3. Dup kødet helt tørt for kødsaft.
  4. Krydr med salt.
  5. Brun evt. kødet hårdt på begge sider for at give ekstra stegesmag.
  6. Køl af.
  7. Pak og vakuumer.
  8. Tilbered som ønsket (her er brugt 54°/7:30).
  9. Gem evt. kødet på køl (se mere under tips).
  10. Tag kødet ud af posen (posens væske kan bruges til sauce), dup kødet HELT tørt (brug køkkenrulle eller et rent viskestykke) og smør det med lidt madolie.

Grill kødet

  1. Opvarm grillen til høj varme (250 grader) og lad risten blive gennemvarm. Hvis du har en sizzle zone på grillen, så brug den (gerne hævet eller ved middelhøj varmeindstilling).
  2. Grill kødet 1 minut på den ene side og drej evt. kødet 90 grader halvvejs for at få krydsstriber. Gentag på den anden side.

Server

Skær kødet i skiver på tværs af fiberretningen (skær evt. på skrå, så skiverne bliver lidt bredere).

Tips

Hvis kødet tilberedes sous vide nogle dage i forvejen (cook-chill):

  1. Køl posen ned i isvand i ½ time og læg posen på køl i op til 1 uge.
  2. ½ time før spisetid: Læg posen i et fad med varmt vand fra hanen, skift vandet et par gange.

Du kan se mere om cook-chill i videoen her.

Find forslag til lækkert tilbehør til flanksteak her:

Asparges, grønne - sous vide

Gulerødder - sous vide

Ratatouille - sous vide

Grillet flanksteak med spidskål og citron

Ølmarineret Flanksteak med sprød salat og rabarberkompot

  • Prøv også en superlet sous vide-tilberedt bearnaise.
  • Energifordeling

    -