Tilberedningstid
Ca. 30 minutter - når grillen er tændt
Det skal du bruge
2 personer
1 Flanksteak af skinke fra gris, ca. 250-300 g
400 g små, nye kartofler
2 peberfrugter
1 lille aubergine
150 g svampe, gerne portobello
1½ dl teriyakisauce
1 tsk olie, gerne sesamolie
1 bundt purløg
Tilbehør
Groft brød, 100 g
Sådan gør du
Tænd grillen.
Halver kartoflerne og kog dem næsten møre, ca. 10 minutter.
Skær peberfrugterne i kvarter, auberginen og svampene i tykke skiver.
Dup kødet tørt med køkkenrulle. Bland teriyakisaucen med olie. Pensl kød, kartofler og grøntsager med teriyakiblandingen. Grill kød, kartofler og alle grøntsager ca. 6 minutter på hver side. Pensl af og til med teriyakiblandingen. Pynt med klippet purløg.
Tips
- Flækket mignon af skinke fra gris, flækket mørbrad eller koteletter fra gris kan bruges i stedet for Flanksteak af skinke fra gris.
- Server evt. ekstra teriyakisauce til.
Energifordeling
Nu hedder udskæringen Flanksteak af skinke fra gris. Før hed det skinke Flanksteak fra svin. Mørbrad fra gris hed før svinemørbrad. Koteletter-, nakkekoteletter- eller minutkoteletter fra gris hed før svinekoteletter.
Næringsindhold pr. person (ca. 830 g af retten):
Energi: 2642 kJ (631 kcal)
Protein: 47 g
Kulhydrat: 89 g
Kostfibre: 13 g
Fedt: 5 g
Næringsindhold pr. 100 g:
Energi: 319 kJ (76 kcal)
Protein: 6 g
Kulhydrat: 11 g
Kostfibre: 2 g
Fedt: 1 g
Ca. 200 g frugt og grønt pr. person