Flanksteak og grøntsager a la teriyaki på grill

Prøv denne japansk-inspirerede sommerret med flanksteak af skinke fra gris næste gang, du skal grille.

Af Grace Biilmann | Sommer | Hovedretter | Gæster, Hverdag, Weekend, Fest, Slankeretter, 6 om dagen, Grill


Skinke Flanksteak og grøntsager a la teriyaki på grill

Tilberedningstid

Ca. 30 minutter - når grillen er tændt

Det skal du bruge

2 personer

1 Flanksteak af skinke fra gris, ca. 250-300 g

400 g små, nye kartofler
2 peberfrugter
1 lille aubergine
150 g svampe, gerne portobello

1½ dl teriyakisauce
1 tsk olie, gerne sesamolie

1 bundt purløg

Tilbehør

Groft brød, 100 g

Sådan gør du

Tænd grillen.

Halver kartoflerne og kog dem næsten møre, ca. 10 minutter.

Skær peberfrugterne i kvarter, auberginen og svampene i tykke skiver.

Dup kødet tørt med køkkenrulle. Bland teriyakisaucen med olie. Pensl kød, kartofler og grøntsager med teriyakiblandingen. Grill kød, kartofler og alle grøntsager ca. 6 minutter på hver side. Pensl af og til med teriyakiblandingen. Pynt med klippet purløg.

Tips

  • Flækket mignon af skinke fra gris, flækket mørbrad eller koteletter fra gris kan bruges i stedet for Flanksteak af skinke fra gris.
  • Server evt. ekstra teriyakisauce til.

Energifordeling

Nu hedder udskæringen Flanksteak af skinke fra gris. Før hed det skinke Flanksteak fra svin. Mørbrad fra gris hed før svinemørbrad. Koteletter-, nakkekoteletter- eller minutkoteletter fra gris hed før svinekoteletter. 

 

Næringsindhold pr. person  (ca. 830 g af retten): 

Energi: 2642 kJ (631 kcal)

Protein: 47 g

Kulhydrat: 89 g

Kostfibre: 13 g

Fedt: 5 g

 

Næringsindhold pr. 100 g:

Energi: 319 kJ (76 kcal)

Protein: 6 g

Kulhydrat: 11 g

Kostfibre: 2 g

Fedt: 1 g



Ca. 200 g frugt og grønt pr. person

6 om dagen logo