Tilberedningstid
Ca. 15 minutter
Det skal du bruge
4 personer
1 flanksteak okse eller kalv, 350-400 g
Salt og peber
1 tsk olie
1 bundt ramsløgblade, bestilles hos grønthandleren eller plukkes i skoven
eller 1 bundt purløg og 1 fed hvidløg
1 glas blomme chutney, 225 g
1 iceberg eller 2 romainesalat eller 2 hjertesalat
½ agurk
Sådan gør du
- Dup kødet tørt med køkkenrulle. Krydr med salt og peber.
- Varm olie på en pande ved god varme. Brun kødet 1 minut på hver side, skru ned til middel varme og steg kødet ca. 6-7 minutter på hver side. Det skal være rosa indeni.
- Skyl ramsløg/purløg.
- Skær agurken i skiver på langs og så i tynde stave.
- Giv icebergen et let tryk ved stokken og pluk eller vrik bladene af - så hele som muligt. Det er nemmest under rindende koldt vand.
- Tør salatbladene med køkkenrulle eller i et rent viskestykke.
- Skær kødet i så tynde skiver som muligt på skrå, på tværs af kødfibrene.
- Hver person tager et salatblad. Heri lægges et ramsløgblad, et par skiver kød, nogle agurkestrimler og sidst en skefuld blommechutney.
- Bladet rulles sammen om fyldet. Spis med fingrene.
Energifordeling
Energifordeling og -indhold pr. person
Protein 34%
Kulhydrat 45%
Fedt 21%
1160 kJ - 278 kcal