Tilberedningstid
Ca. 30 minutter
Det skal du bruge
2 personer
1 mignon, ca. 350 g
salt og peber
10 g smør
Sauce
200 g champignon
evt. 1 spsk cognac eller whisky
1 dl fløde 9%
1 dl bouillon
2 tsk tørret oregano, timian eller franske urter
1 tsk majsstivelse
Tilbehør
250 g broccoli
150 g brød eller 200 g frisk pasta
Sådan gør du
Skær mignonen ud i ca. 3 cm tykke skiver. Dup dem tørre med køkkenrulle og drys med salt og peber. Lad smørret blive gyldent på en pande ved god varme. Brun kødet 1 minut på hver side. Skru ned til middel varme og steg videre 4-5 minutter på hver side. Tag kødet op og hold det varmt i stanniol.
Skær champignonerne i halve og brun dem på panden ved kraftig varme i 5 minutter. Drys med salt og peber.
Kom kødet tilbage i panden til de stegte svampe. Flambér evt. med cognac eller whisky. Tilsæt fløde, bouillon og krydderier. Udrør majsstivelse med vand. Hæld jævningen i saucen under omrøring. Varm saucen igennem og smag til med salt og peber.
Tips
- I stedet for mignon i tykke skiver kan bruges 2 medaljoner af filet fra gris eller grisemørbrad i skiver.
- I stedet for fuldkornsbrød som tilbehør kan der bruges 200 g frisk fuldkornspasta.
Energifordeling
Nu hedder det mignon fra gris. Før hed udskæringen skinkemignon fra svin.
Nu hedder det filet fra gris. Før hed udskæringen svinefilet fra svin.
Nu hedder det mørbrad fra gris. Før hed udskæringen svinemørbrad fra svin.
Næringsindhold pr. person (ca. 585 g af retten):
Energi: 2446 kJ (582 kcal)
protein: 51 g
kulhydrat: 46 g
kostfibre: 10 g
fedt: 20 g
Energiindhold pr. 100 g:
Energi: 417 kJ (99 kcal)
protein: g
kulhydrat: 8 g
kostfibre: 2 g
fedt: 3 g