Flamberet karrykylling

Flamberet karrykylling

Hele året | Hovedretter | Weekend, Gæster, Fest


Flamberet karrykylling

Tilberedningstid

Ca. 1 time 15 minutter

Det skal du bruge

5-6 personer

1 stor kylling, 1600 g
1 glas rød karrypasta, 110 g
2 spsk mel

1 rødløg, 75 g
1 æble, 100 g
1 rød peberfrugt, 125 g
1 gul peberfrugt, 125 g
1 lille stykke frisk ingefær
Evt. lidt stødt koriander
150 g rejer fx tigerrejer, gerne frosne, kan udelades

1 spsk olie

1 dl brun rom
3-4 dl hønsebouillon gerne fra terning
1 lille dåse kokosmælk, 6-8 % fedt, 165 ml

Pynt
Frisk koriander og eller mynte

Tilbehør

5 dl ris
200 g grønne bønner gerne frosne
½ citron
1 stykke hel kanel

Sådan gør du

Parter kyllingen i seks stykker. Start med at flække fuglen på langs og del herefter hver halvdel i et vingestykke, et midterstykke og et lårstykke.
Læg kyllingestykkerne i et fad, smør med karrypasta (man kan også selv lave den), drys med mel og evt. lidt koriander og vend rundt.

Pil løg, halver det og skær det i skiver.
Skyl æblet og skær det i tern.
Skyl peberfrugter og skær dem i strimler.
Skræl ingefær og riv det groft.
Skyl tomater og halver dem.
Skyl koriander eller mynte og hak det.

Varm olie ved god varme i en god stor pande med høje kanter eller find den gode mormor-støbejerns-gryde frem, nu skal der simres!
Brun kyllingestykkerne 4-5 minutter på hver side.

Tilsæt rom, sæt ild til og flamber kyllingen – men pas på flammerne
Lad flammerne dø ud og tilsæt så løg, æbler, ingefær, bouillon og kokosmælk.
Skru ned til svag varme, læg låg på og lad retten simre ca. 45 minutter.
Kødet skal være lysebrunt/-gråt, kødsaften skal være klar, og kødet skal gå let af låret.
Tilsæt rejer de sidste par minutter, smag til med salt og peber.

Kog risene efter anvisningen på pakken sammen med 1 skive citron og et stykke kanel.
Tilsæt bønnerne de sidste 3-4 minutter.
Pynt med hakket koriander eller mynte ved servering.

Energifordeling

Energifordeling og -indhold pr. person:
Alkohol 7% (beregningsprogrammet tager ikke hensyn til, at alkoholen er forbrændt)
Protein 28%
Kulhydrat 39%
Fedt 26%
2785 kJ – 665 kcal