Det skal du bruge
-
1 stk rå svær af svinekam, skåret i strimler, ca. 1-2 mm eller ca. ½ cm
brede
salt
Ca. 45 minutter
Sådan gør du
- Bestil den rå svær hos slagteren et par dage i forvejen. Til den helt tynde udgave kan du bede ham fryse sværen og skære den i tynde strimler.
- Kom sværstrimlerne i letsaltet kogende vand og giv dem et opkog.
- Hæld sværene i en si. Skyl dem med kold vand og lad dem dryppe af.
- Bland sværene med salt og læg dem i en bradepande. Stil dem i en varm ovn ved 200-225 grader, til de er sprøde - ca. 25 minutter. Vend dem nogle gange.
- Lad sværene dryppe af på køkkenrulle eller i en si.
- Server som tilbehør til
flæskesteg eller som snack.
Tips
- Flæskesvær kan laves ved en temperatur på 180 grader eller derover. Jo højere temperatur, jo hurtigere går det, og jo mere skal man holde øje med sværene, så de ikke bliver for mørke.
- Sværene kan laves dagen i forvejen, og varmes lige før servering.
- Få flotte, lige flæskesvær der er forberedt sous vide og brunet til sidst.