Tilberedningstid
Ca. 15 minutter
Det skal du bruge
1 barn
1 fuldkornsbolle, ca. 50 g – helst med Fuldkornslogoet
1 tsk mayonnaise
Evt. 2 salatblade
3 tynde skiver stegt flæskesteg uden fedtkant men gerne med tilhørende svær
¼ avocado
½-1 tsk citronsaft
Salt
3 skiver agurk
½ gulerod
5 mandler
1½ dl skummet- eller minimælk
Sådan gør du
Klik hen til opskriften på Flæskesteg af svinekam
Flæk bollen og smør mayonnaisen på brødet. Læg evt. salatblade over. Fordel kødet og sværene over. Mos avocadoen og smag til med citronsaft og krydr med lidt salt. Fordel det over kødet. Læg agurkeskiver over og læg toppen over. Pak bollen ind i plastfilm. Skær guleroden i stave og pak også de øvrige ting ind enten i plastfilm eller i små bokse. Pak det hele i en madkasse.
Tips
- I stedet for skiver af flæskesteg kan bruges 1 flækket frikadelle, fiskefrikadelle, skiver af en kold kotelet eller kyllingebryst i bollen.
- Hvis der ikke serveres mælk - men vand til frokosten, bør barnet have ¼ skive rugbrød med 1 lille skive ost eller andet pålæg for at blive mæt.
Energifordeling
Energifordeling og -indhold pr. person
Protein 25%
Kulhydrat 46%
Fedt 29%
1480 kJ – 350 kcal