Tilberedningstid
Ca. 30 minutter
Det skal du bruge
4 personer
Krydderstegte minustrimler
500 g minutstrimler, ca. ½x½x5 cm
1 tsk korianderfrø
1 tsk fennikelfrø
1 tsk tørret chili
1 citron, usprøjtet
1 tsk honning
Salt og peber
4 tsk olie, fx olivenolie
Lyn-stegte grøntsager og kikærter
4 gulerødder, ca. 400 g
400 g ribbet grønkål
1 dåse kogte kikærter
1 tsk olie
Tilbehør
4 fladbrød
2 dl græsk yoghurt, 10 %
Sådan gør du
Knus krydderier i en lille morter eller krydderikværn. Skyl citron og riv skallen. Dup kødet tørt med køkkenrulle og kom i en skål med kværnet krydderier, citronsaft, honning, salt og peber og lad kødet marinere
Skræl gulerødder og skær i skiver. Vask og afdryp grønkål og rib det. Hæld kikærter i en sigte og lad dem dryppe af.
Varm fladbrød i ovnen eller på en brødrister.
Varm halvdelen af olien på en pande ved god varme – det skal være så varmt, at det siger lyde, når du putter kød på. Kom halvdelen af kødet på panden – de skal ligge i ét lag. Lad kødet blive brunt, før du vender det. Steg kødet på alle sider, cirka 4 minutter i alt. Kom kødet i en skål. Varm den anden halvdel olie på panden, steg det sidste kød. Kom det i skålen og hold det varmt.
Varm olie på panden ved god varme og steg gulerødder på panden i to minutter. Krydr med salg og peber. Tilsæt grønkål og steg to minutter mere, til kålen falder lidt sammen. Tilsæt kikærter og vend godt rundt. Krydr med citronskal, salt og peber. Tag det af panden og vend det sammen med kødet.
Server fladbrød med minutstrimler og grøntsager og yoghurt. Rul dem evt. sammen og spis som en wrap.
Tips
- Retten er også god i madpakker, til at tage med på skovtur eller til et sportsstævne.
- Smagen bliver mere intens, når hele krydderier ristes og stødes i en morter.
- I stedet for at købe minutstrimler, kan du også selv skære dem af schnitzler af inderlår, minutkoteletter mørbrad.
- Tjek om kødet er færdigstegt, ved at skære den tykkeste strimmel over og tjekke, at den er svagt rosa eller netop gennemstegt.
- Kødet skal steges af to omgange, med mindre du har en meget stor pande. Ellers køler den store mængde kød panden ned, og kødet bliver kogt i stedet for stegt.
Energifordeling
Nu hedder det minutkotelet fra gris. Før hed udskæringen svinekotelet uden fedtkant fra svin.
Nu hedder det minutstrimler fra gris. Før hed udskæringen skinkestrimler fra svin.
Nu hedder det grisemørbrad. Før hed udskæringen svinemørbrad
Næringsindhold pr. person (ca. 500 g af retten):
Energi: 2410 kJ (574 kcal)
protein: 42 g
kulhydrat: 53 g
kostfibre: 14 g
fedt: 20 g
Energiindhold pr. 100 g:
Energi: 482 kJ (115 kcal)
protein: 8 g
kulhydrat: 11 g
kostfibre: 3 g
fedt: 4 g