Fiskefrikadeller og gulerodscrudité trin-for-trin

Fiskefrikadeller og gulerodscrudité trin-for-trin

Af madskoler.dk | Hele året | Hovedretter | Hverdag


Fiskefrikadeller med gulerodscrudité trin-for-trin

Tilberedningstid

Ca. 45 minutter

Det skal du bruge

5 personer

Fiskefrikadeller
450 g torskefileter
1 løg, ca. 100 g
½ usprøjtet citron
½ bundt dild
1 knivspids muskatnød
2 tsk karry
½ dl mælk
1 æg
2 spsk hvedemel
1 tsk salt
Peber
1 spsk olie
1 spsk smør

Gulerodscrudité
2 store gulerødder, ca. 150 g

 

Sådan gør du

Fiskefrikadeller

  1. Hak fisk meget fint
  2. Pil løg og hak det fint
  3. Skyl citron og riv det gule af skallen fint
  4. Skyl dild og hak det fint
  5. Riv muskatnød fint – der skal bruges ganske lidt
  6. Rør fisk med løg og karry i en skål
  7. Tilsæt hakket dild, 1 knivspids revet muskatnød og 2 tsk revet citronskal - rør sammen
  8. Tilsæt mælk og rør rundt
  9. Tilsæt æg og rør rundt
  10. Rør til sidst mel og salt og peber i – farsen skal være ret fast
  11. Varm fedtstof på en pande ved god varme – det skal bruse af og være gyldent
  12. Form 10 deller af fiskefarsen med en ske
  13. Steg dem 4-5 minutter og vend herefter
  14. Steg videre 4-5 minutter på den anden side – til de er gyldne og gennemstegte
  15. Tag dem af panden og læg dem på en tallerken

Gulerodscrudité

  1. Skyl og skræl gulerødder
  2. Skræl alt gulerod til lange tynde strimler med kartoffelskrælleren
  3. Hæld koldt vand i en skål
  4. Læg strimlerne i det kolde vand, så de bliver sprøde og krøllede

 

Tips

  • Brug ét skærebræt og én kniv til fisk og et andet skærebræt og en anden kniv til grønt.
  • Fiskefrikadeller kan laves af andre typer hvid fisk. Sej og laks smager også godt i fiskefarsen.

Energifordeling

Ingen beregning