Tilberedningstid
Ca. 45 minutter
Det skal du bruge
5 personer
Fiskefrikadeller
450 g torskefileter
1 løg, ca. 100 g
½ usprøjtet citron
½ bundt dild
1 knivspids muskatnød
2 tsk karry
½ dl mælk
1 æg
2 spsk hvedemel
1 tsk salt
Peber
1 spsk olie
1 spsk smør
Gulerodscrudité
2 store gulerødder, ca. 150 g
Sådan gør du
Fiskefrikadeller
- Hak fisk meget fint
- Pil løg og hak det fint
- Skyl citron og riv det gule af skallen fint
- Skyl dild og hak det fint
- Riv muskatnød fint – der skal bruges ganske lidt
- Rør fisk med løg og karry i en skål
- Tilsæt hakket dild, 1 knivspids revet muskatnød og 2 tsk revet citronskal - rør sammen
- Tilsæt mælk og rør rundt
- Tilsæt æg og rør rundt
- Rør til sidst mel og salt og peber i – farsen skal være ret fast
- Varm fedtstof på en pande ved god varme – det skal bruse af og være gyldent
- Form 10 deller af fiskefarsen med en ske
- Steg dem 4-5 minutter og vend herefter
- Steg videre 4-5 minutter på den anden side – til de er gyldne og gennemstegte
- Tag dem af panden og læg dem på en tallerken
Gulerodscrudité
- Skyl og skræl gulerødder
- Skræl alt gulerod til lange tynde strimler med kartoffelskrælleren
- Hæld koldt vand i en skål
- Læg strimlerne i det kolde vand, så de bliver sprøde og krøllede
Tips
- Brug ét skærebræt og én kniv til fisk og et andet skærebræt og en anden kniv til grønt.
- Fiskefrikadeller kan laves af andre typer hvid fisk. Sej og laks smager også godt i fiskefarsen.
Energifordeling
Ingen beregning