Tilberedningstid
-
Det skal du bruge
12 frikadeller
Fiskefars:
5-600 g frisk torskefilet (lyssej eller kuller kan også anvendes)
1 tsk salt
2 æg
1 lille finthakket skalotteløg
salt
friskkværnet peber (5-6 drej)
1 skrællet, fintrevet kartoffel (kan udelades, hvis fisken er helt frisk)
3-4 spsk sødmælk (eller fløde)
25 g smør (til stegning)
Urteremoulade:
1 dl cremefraiche 18 %
2-3 spsk mayonnaise
1 finthakket, skrællet gulerod
1/2-1 tsk karry
1 1/2 æble (i meget små stykker)
1 tsk hakket kapers
1/2 dl hakket persille
salt
peber
Tilbehør
½-1 skive rugbrød
Sådan gør du
Fiskefrikadeller:
Kom fisken i mindre stykker i en foodprocessor (eller blender, men så kun lidt ad gangen), og hak det med saltet. Tag det op, og rør med almindelig grydeske med æg, pillet fintrevet løg, salt og peber, evt. skrællet fintrevet kartoffel og fløde eller mælk.
Lad farsen stå koldt 30 min., og kom så smørret på en god pande med en belægning, hvor fisken ikke vil hænge fast. Lad smørret smelte, bruse op, skru så ned, og tag lidt smeltet smør på en almindelig spiseske, og form frikadellerne med skeen mod håndfladen.
Steg ca. 8 min. på hver side ved middelvarme.
Urteremoulade:
Det hele røres sammen og smages til med krydderier. Stilles koldt og kan holde sig i køleskabet 1-2 dage.
Pak fiskefrikadeller med rugbrød og urteremoulade i særskilt plastbeholder.
Energifordeling
Energifordeling og -indhold pr. person
Energiindhold i urteremouladen 2574 kJ (618 kcal)
Protein 3%
Kulhydrat 14%
Fedt 81%
Energiindhold pr. fiskefrikadelle 300 kJ (72 kcal)
Protein 57%
Kulhydrat 4%
Fedt 40%