Fiskeburger med mørksej, tartarsauce og spidskålssalat

Fiskeburger med mørksej, tartarsauce og spidskålssalat

Af 2gangeomugen.dk | Forår, Sommer | Hovedretter | Hverdag


Fiskeburger med mørksej, tartarsauce og spidskålssalat

Tilberedningstid

Ca. 20 minutter

Det skal du bruge

4 personer

400 g mørksej i filet
½  tsk sukker
½  tsk salt
4 kviste timian
1 spsk vegetabilsk olie
200 g spidskål
1 dl bredbladet persille
25 g rød mizuna eller rucula salat
2 spsk æbleeddike
1 spsk olivenolie
1 tsk sukker
Salt
Sort peber
4 burgerboller

Tatarsauce:
2 forårsløg
100 g syltede drueagurker
2 spsk kapers
½  bundt dild
2 spsk mayonnaise
1 dl skyr

Sådan gør du

  1. Snit forårsløg fint og hak drueagurker, kapers og dild groft. Vend det hele sammen med mayonnaise og skyr, smag til med salt og peber.
  2. Snit kål og persille fint, pisk eddike, sukker og salt og peber sammen og mariner kål, persille og mizuna salat i ca. 3-4 minutter.
  3. Skær filetten ud i 4 stykker 2-3 cm tykkelse, drys dem med sukker, salt og hakket timian. Lad det marinere i 15 minutter.
  4. Steg fisken i olie, på en varm pande i ca. 1 minut på hver side.
  5. Lun/grill bollerne og smør dem med tartarsauce, lav en burger med stegt fisk og kålsalat.

 

Tips

  • Filet af de fleste danske fisk kan bruges i stedet for mørksej.

Energifordeling

Energifordeling og -indhold pr. person
Protein 26%
Kulhydrat 34%
Fedt 40%
1364 kJ – 326 kcal