Tilberedningstid
Ca. 20 minutter
Det skal du bruge
4 personer
400 g mørksej i filet
½ tsk sukker
½ tsk salt
4 kviste timian
1 spsk vegetabilsk olie
200 g spidskål
1 dl bredbladet persille
25 g rød mizuna eller rucula salat
2 spsk æbleeddike
1 spsk olivenolie
1 tsk sukker
Salt
Sort peber
4 burgerboller
Tatarsauce:
2 forårsløg
100 g syltede drueagurker
2 spsk kapers
½ bundt dild
2 spsk mayonnaise
1 dl skyr
Sådan gør du
- Snit forårsløg fint og hak drueagurker, kapers og dild groft. Vend det hele sammen med mayonnaise og skyr, smag til med salt og peber.
- Snit kål og persille fint, pisk eddike, sukker og salt og peber sammen og mariner kål, persille og mizuna salat i ca. 3-4 minutter.
- Skær filetten ud i 4 stykker 2-3 cm tykkelse, drys dem med sukker, salt og hakket timian. Lad det marinere i 15 minutter.
- Steg fisken i olie, på en varm pande i ca. 1 minut på hver side.
- Lun/grill bollerne og smør dem med tartarsauce, lav en burger med stegt fisk og kålsalat.
Tips
- Filet af de fleste danske fisk kan bruges i stedet for mørksej.
Energifordeling
Energifordeling og -indhold pr. person
Protein 26%
Kulhydrat 34%
Fedt 40%
1364 kJ – 326 kcal