Filet Royal og rødbedesalat med sennepsdressing

Lækkert magert kød som serveres med kogte kartofler og rødbedesalat med sennepsdressing og plukket estragon.

Af Pernille Bækgaard | Efterår, Vinter | Forretter, Hovedretter | Hverdag, Sund hverdagsmad, Slankeretter, 6 om dagen


Filet Royal og rødbedesalat med sennepsdressing

Tilberedningstid

Ca. 45 minutter

Det skal du bruge

4 personer

500 g Filet Royal
salt
peber
2 tsk olie, fx rapsolie

Rødbedesalat
4 rødbeder, ca. 500 g
½-1 spsk grov sennep
1 spsk vineddike
3 spsk olie, fx rapsolie
frisk estragon

Tilbehør

800 g kartofler

Sådan gør du

Filet Royal

  1. Dup kødet tørt med køkkenrulle.
  2. Krydr med salt og peber.
  3. Varm olien på en pande ved god varme.
  4. Brun hurtigt kødet på alle sider.
  5. Læg det i et ovnfast fad og stik et stegetermometer ind midt i kødet.
  6. Sæt det midt i en kold ovn.
  7. Tænd ovnen på 160 grader og lad kødet stege til centrumtemperaturen er 60 grader.
  8. Kødet skæres i tynde skiver ved servering.

Kartofler

  1. Kog kartoflerne.

Rødbedesalat

  1. Riv rødbederne groft.
  2. Rør en dressing af sennep, vineddike og olie.
  3. Krydr med salt og peber.
  4. Vend rødbederne med dressingen og plukket estragon.

Tips

  • Mørbrad og mignon fra gris kan bruges i stedet for Filet Royal.

Energifordeling

Nu hedder det filet royal, hel af kam fra gris. Før hed udskæringen filet royal, hel af svinekam fra svin.

Nu hedder det mørbrad afpudset af mørbrad fra gris. Før hed udskæringen svinemørbrad afpudset af svinemørbrad fra svin.

Nu hedder det mignon af skinke fra gris. Før hed udskæringen skinkemignon af skinke fra svin.

 

Næringsindhold pr. person  (ca. 470 g af retten): 

Energi: 1901 kJ (453 kcal)

protein: 34 g

kulhydrat: 45 g

kostfibre: 6 g

fedt: 14 g 

 

Energiindhold pr. 100 g:

Energi: 404 kJ (96 kcal)

protein: 7 g

kulhydrat: 10 g

kostfibre: 1 g

fedt: 3 g 

 

Ca. 200 g frugt og grønt pr. person.

6 om dagen logo