Tilberedningstid
Ca. 45 minutter + tid til afkøling
Det skal du bruge
4 personer
1 Filet Royal 400-500 g
salt og
peber
1 spsk olie
2-3 grene rosmarin eller 1-2 spsk tørret
Salsa
1 rød peberfrugt
1 gul peberfrugt
2 skalotteløg
6 tomater
½ citron
1 spsk olivenolie
frisk basilikum
Tilbehør
400 g pasta vendt i 1 spsk oliventapenade
Sådan gør du
Dup kødet tørt med køkkenrulle. Krydr med salt og
peber.
Varm olien på en pande ved god varme. Brun hurtigt kødet på alle sider. Krydr med rosmarin. Læg kødet i et ovnfast fad og sæt det i en kold ovn. Tænd ovnen på 160 grader og lad kødet stege 30-40 minutter. Bruger du stegetermometer, skal centrumtemperaturen være 60 grader. Tag kødet ud af ovnen og lad det afkøle.
Skær peberfrugterne i tern på ca. 1x1 cm. Læg dem i en skål sammen med fintsnittet løg og tomater i tern. Hæld saften af ½ citron, olie, hakket basilikum, salt og peber over og smag salsaen til.
Kog pastaen. Efter afdrypning vendes den med oliventapenade.
Anret kødet i meget tynde skiver på et fad. Servér salsaen til kødet.
Tips
- Retten kan serveres som en forret, til frokost eller til picnic, evt. med ristet brød smurt med oliventapenade.
- Filet Royal kan også med fordel serveres varm.
- Kødet kan steges dagen før og opbevares i køleskab.
- En rest stegt svinekam, hvor fedtkanten er skåret fra kan, bruges til retten i stedet for Filet Royal.
Energifordeling
Energifordeling og -indhold pr. person
Protein 26%
Kulhydrat 60%
Fedt 14%
2520 kJ - 600 kcal