Tilberedningstid
Over 2 timer
Det skal du bruge
På buffet til 6-8 personer eller middag til 4 personer
Filet Royal
600 g Filet Royal
salt
peber
25 g smør
2 spsk flydende honning eller sirup
Tranebær-blanding
2 dl tørrede tranebær
1-2 appelsiner
4 spsk snaps
2-3 kviste rosmarin
Tilbehør
Flute, 350 g
Til middag serveres 1 kg små kartofler og 400 g broccoli i stedet for flute
Sådan gør du
Tranebær-blanding
- Kom tranebærrene i en skål.
- Riv 1½ tsk appelsinskal og pres 1½ dl appelsinsaft.
- Hæld det over tranebærrene sammen med snaps og 1 spsk hakket rosmarin.
- Lad det trække 2-4 timer.
Filet Royal
- Dup kødet tørt med køkkenrulle. Krydr med salt og peber.
- Brun hurtigt kødet på alle sider på en varm pande i gyldent smør.
- Læg kødet i et ovnfast fad.
- Smør honning på kødet.
- Hæld tranebærblandingen ved, øs lidt af det over kødet.
- Stil fadet midt i en kold ovn. Stik et stegetermometer ind midt i kødet.
- Tænd ovnen på 100 grader.
- Kødet er færdigt, når det har en centrumtemperatur på 60 grader.
- Skær kødet i meget tynde skiver og læg det i et dybt fad og hæld tranebærblandingen over.
Tips
- Drys evt. ristede mandelflager over retten ved servering.
- Snaps kan udelades.
- Blandingen med tranebær kan også serveres til kødet eller hældes over kødet ved servering i stedet for at stege med.
- Kødet kan serveres såvel varmt som koldt.
- Til middag kan serveres 400 g broccoli og 1 kg små kartofler.
Energifordeling
Nu hedder udskæringen filet Royal. Før hed det filet Royal.
Næringsindhold pr. person (ca. 185 g af retten):
Energi: 1275 kJ (305 kcal)
Protein: 21 g
Kulhydrat: 39 g
Kostfibre: 3 g
Fedt: 5 g
Næringsindhold pr. 100 g:
Energi: 689 kJ (165 kcal)
Protein: 11 g
Kulhydrat: 21 g
Kostfibre: 2 g
Fedt: 3 g