Filet Royal med rosmarin og tranebær

Prøv denne lette og friske anretning med Filet Royal fra gris. God som hovedret eller til buffet. Til middag serveres desuden små kartofler og broccoli i stedet for flute.

Af Bente Nissen Lundsgaard | Vinter | Hovedretter, Buffet | Fest, Gæster, Jul


Filet Royal med rosmarin og tranebær

Tilberedningstid

Over 2 timer

Det skal du bruge

På buffet til 6-8 personer eller middag til 4 personer

Filet Royal
600 g Filet Royal
salt
peber
25 g smør
2 spsk flydende honning eller sirup

Tranebær-blanding
2 dl tørrede tranebær
1-2 appelsiner
4 spsk snaps
2-3 kviste rosmarin

Tilbehør

Flute, 350 g
Til middag serveres 1 kg små kartofler og 400 g broccoli i stedet for flute

Sådan gør du

Tranebær-blanding

  1. Kom tranebærrene i en skål.
  2. Riv 1½ tsk appelsinskal og pres 1½ dl appelsinsaft.
  3. Hæld det over tranebærrene sammen med snaps og 1 spsk hakket rosmarin.
  4. Lad det trække 2-4 timer.

Filet Royal

  1. Dup kødet tørt med køkkenrulle. Krydr med salt og peber.
  2. Brun hurtigt kødet på alle sider på en varm pande i gyldent smør.
  3. Læg kødet i et ovnfast fad.
  4. Smør honning på kødet.
  5. Hæld tranebærblandingen ved, øs lidt af det over kødet.
  6. Stil fadet midt i en kold ovn. Stik et stegetermometer ind midt i kødet.
  7. Tænd ovnen på 100 grader.
  8. Kødet er færdigt, når det har en centrumtemperatur på 60 grader.
  9. Skær kødet i meget tynde skiver og læg det i et dybt fad og hæld tranebærblandingen over.

Tips

  • Drys evt. ristede mandelflager over retten ved servering.
  • Snaps kan udelades.
  • Blandingen med tranebær kan også serveres til kødet eller hældes over kødet ved servering i stedet for at stege med.
  • Kødet kan serveres såvel varmt som koldt.
  • Til middag kan serveres 400 g broccoli og 1 kg små kartofler.

Energifordeling

Nu hedder udskæringen filet Royal. Før hed det filet Royal.

 

Næringsindhold pr. person  (ca. 185 g af retten): 

Energi: 1275 kJ (305 kcal)

Protein: 21 g

Kulhydrat: 39 g

Kostfibre: 3 g

Fedt: 5 g

 

Næringsindhold pr. 100 g:

Energi: 689 kJ (165 kcal)

Protein: 11 g

Kulhydrat: 21 g

Kostfibre: 2 g

Fedt: 3 g