Filet Royal med rødbedesalat og frisk estragon

Filet Royal med rødbedesalat og frisk estragon

Af Pernille Bækgaard | Hele året | Hovedretter | Hverdag, Sund hverdagsmad


Filet Royal med rødbedesalat og frisk estragon

Tilberedningstid

Ca. 45 minutter

Det skal du bruge

4 personer

500 g Filet Royal
salt og peber
2 tsk olie

Rødbedesalat
4 rødbeder, ca. 400 g
1 spsk grov sennep
2 spsk vineddike
6 spsk olie
frisk estragon 

Tilbehør

1 kg kartofler

Sådan gør du

Dup kødet tørt med køkkenrulle. Krydr med salt og peber. Varm olien på en pande ved god varme. Brun hurtigt kødet på alle sider. Læg det i et ovnfast fad og stik et stegetermometer ind midt i kødet. Sæt det midt i en kold ovn. Tænd ovnen på 160 grader og lad kødet stege til centrumtemperaturen er 60 grader. Skær kødet i tynde skiver ved servering.

Kog kartoflerne.

Skær rødbederne i papirtynde skiver på en råkostmaskine. Rør en dressing af sennep, vineddike og olie. Krydr med salt og peber. Vend rødbederne med dressingen og plukket estragon.

Tips

  • Riv rødbederne groft, hvis de ikke kan skæres tyndt.
  • Svinemørbrad og skinkemignon kan bruges i stedet for Filet Royal.

Energifordeling

Energifordeling og -indhold pr. person
Protein 28%
Kulhydrat 47%
Fedt 25%
2095 kJ - 500 kcal