Tilberedningstid
Ca. 45 minutter
Det skal du bruge
4 personer
500 g Filet Royal
salt og peber
2 tsk
olie
Rødbedesalat
4 rødbeder, ca. 400 g
1 spsk
grov sennep
2 spsk vineddike
6 spsk olie
frisk
estragon
Tilbehør
1 kg kartofler
Sådan gør du
Dup kødet tørt med køkkenrulle. Krydr med salt og peber. Varm olien på en
pande ved god varme. Brun hurtigt kødet på alle sider. Læg det i et ovnfast fad
og stik et stegetermometer ind midt i kødet. Sæt det midt i en kold ovn. Tænd
ovnen på 160 grader og lad kødet stege til centrumtemperaturen er 60 grader.
Skær kødet i tynde skiver ved servering.
Kog kartoflerne.
Skær
rødbederne i papirtynde skiver på en råkostmaskine. Rør en dressing af sennep,
vineddike og olie. Krydr med salt og peber. Vend rødbederne med dressingen og
plukket estragon.
Tips
- Riv rødbederne groft, hvis de ikke kan skæres tyndt.
- Svinemørbrad og skinkemignon kan bruges i stedet for Filet Royal.
Energifordeling
Energifordeling og -indhold pr. person
Protein 28%
Kulhydrat 47%
Fedt 25%
2095 kJ - 500 kcal