Filet Royal med rødbedesalat

Festlig anretning med fyldt Filet Royal fra gris, krydret rødbedesalat og små kartofler. Retten er perfekt til gæster.

Af Nikolaj Kirk | Efterår, Vinter | Hovedretter | Gæster, Weekend


Filet Royal med rødbedesalat

Tilberedningstid

Ca. 1 time

Det skal du bruge

4 personer

Kød
500 g Filet Royal af kam fra gris
salt
peber
1 spsk smør

Fyld til Filet Royal
1 løg
150 g champignon
1 spsk smør
2 spsk frisk timian eller 2 tsk tørret
1 spsk frisk estragon eller 1 tsk tørret
1 citron

Rødbedesalat
3 spsk græskarkerner
300 g rødbeder
½-1 fed hvidløg
1 spsk balsamico
2 spsk olie
persille, bredbladet

Tilbehør

1 kg små kartofler

 

Sådan gør du

Fyld til Filet Royal

  1. Hak løget fint og champignon groft.
  2. Lad smørret blive gyldent på en pande ved god varme og svits løg og champignon på panden et par minutter.
  3. Smag svampeblandingen til med finthakket timian og estragon, revet citronskal af ¼-½ citron samt salt og peber.

Kødet

  1. Skær et snit midt igennem fileten med en skarp kniv.
  2. Dup kødet tørt med køkkenrulle og krydr med salt og peber.
  3. Lad smørret blive gyldent på en pande ved god varme. Brun hurtigt kødet på alle sider.
  4. Kom svampeblandingen ind i kødet fx med en teske og læg kødet i et ovnfast fad.
  5. Stil det i en kold ovn og tænd ovnen på 160 grader.
  6. Lad kødet stege ca. 45 minutter.
  7. Skær kødet i otte tykke skiver ved servering.

Salaten

  1. Rist græskarkernerne på en tør pande.
  2. Skræl rødbeder og riv dem meget fint.
  3. Riv hvidløg fint.
  4. Rør hvidløg, balsamico, olie, salt og peber sammen og hæld det over rødbederne
  5. Tilsæt græskarkerner og persilleblade og bland salaten.

 

Tips

  • I stedet for græskarkerner kan der bruges hasselnødder.
  • Stegeskyen kan blandes med saften fra de revne rødbeder og 2 spsk olie, hvis man ønsker sauce/marinade.
  • Fyldet kan kommes i kødet, før det brunes, men så skal man passe på, at fyldet ikke falder ud. Brug evt. et grisenet og pak kødet med fyld ind i nettet - før bruning.

Energifordeling

Nu hedder udskæringen Filet Royal af kam fra gris. Før hed det Filet Royal af svinekam.

Nu hedder udskæringen net fra gris. Før hed det svinenet.

 

Næringsindhold pr. person  (ca. 560 g af retten): 

Energi: 2290 kJ (547 kcal)

Protein: 38 g

Kulhydrat: 54 g

Kostfibre: 7 g

Fedt: 18 g

 

Næringsindhold pr. 100 g:

Energi: 412 kJ (98 kcal)

Protein: 7 g

Kulhydrat: 10 g

Kostfibre: 1 g

Fedt: 3 g