Tilberedningstid
Ca. 1 time
Det skal du bruge
4 personer
500 g Filet Royal
salt og
peber
10 g smør
½-1 dl bouillon
Kartoffelsalat med
bønner
450 g små nye kartofler
200 g grønne bønner
1 lille
rødløg
1 spsk olivenolie, evt. citronolivenolie
2 tsk lys balsamicoeddike,
evt. lys vineddike
15-20 små sorte oliven med sten, 40 g
frisk
brøndkarse, merian,
bredbladet persille eller
dild
Tunsauce
1 dåse tunfisk naturel i vand
1 fed
hvidløg
½ dl kapers, 40 g
¾ dl yoghurt 10%
1 citron
1 bundt purløg
eller 2 forårsløg
Tilbehør
250 g brød, fx ciabatta, filone eller flute
Sådan gør du
Dup kødet tørt med køkkenrulle og krydr med salt og peber. Lad smørret blive
gyldent i en gryde ved god varme. Brun kødet hurtigt på alle sider, tilsæt
bouillon og lad kødet koge under låg ved svag varme i ca. 15 minutter. Vend
kødet og stik et stegetermometer ind midt i kødet. Kog det yderligere ca. 15
minutter, til centrumtemperaturen er 60 grader. Tag kødet op og lad det køle
af.
Kog og pil kartoflerne.
Del de afkølede, kogte kartofler i
halve. Nip bønnerne og kog dem møre i let-saltet vand 4-5 minutter. Hæld vandet
fra og afkøl dem hurtigt i koldt vand. Hak rødløget fint. Bland kartofler,
bønner og rødløg i en skål.
Pisk olie, 2 tsk vand og eddike sammen, smag
til med salt og peber. Vend salaten med dressing, oliven og hakket
brøndkarse.
Afdryp tunfisken og mos den groft med en gaffel. Vend tun,
presset hvidløg og kapers uden lage i yoghurten. Smag til med 1 tsk citronsaft,
salt og peber samt klippet purløg.
Tips
- Svinemørbrad eller skinkemignon kan bruges i stedet for Filet Royal.
- Tunsauce er også velegnet til en rest kold steg af fx svinekam eller skinkemignon.
Energifordeling
Energifordeling og -indhold pr. person
Protein 35%
Kulhydrat 43%
Fedt 22%
2260 kJ - 540 kcal