Filet Royal med grov tunsauce

Filet Royal med grov tunsauce

Af Vibeke Lehn | Hele året, Sommer | Hovedretter | Gæster, Weekend


Filet Royal med grov tunsauce

Tilberedningstid

Ca. 1 time

Det skal du bruge

4 personer

500 g Filet Royal
salt og peber
10 g smør
½-1 dl bouillon

Kartoffelsalat med bønner
450 g små nye kartofler
200 g grønne bønner
1 lille rødløg
1 spsk olivenolie, evt. citronolivenolie
2 tsk lys balsamicoeddike, evt. lys vineddike
15-20 små sorte oliven med sten, 40 g
frisk brøndkarse, merian,
bredbladet persille eller dild

Tunsauce
1 dåse tunfisk naturel i vand
1 fed hvidløg
½ dl kapers, 40 g
¾ dl yoghurt 10%
1 citron
1 bundt purløg eller 2 forårsløg

Tilbehør

250 g brød, fx ciabatta, filone eller flute

Sådan gør du

Dup kødet tørt med køkkenrulle og krydr med salt og peber. Lad smørret blive gyldent i en gryde ved god varme. Brun kødet hurtigt på alle sider, tilsæt bouillon og lad kødet koge under låg ved svag varme i ca. 15 minutter. Vend kødet og stik et stegetermometer ind midt i kødet. Kog det yderligere ca. 15 minutter, til centrumtemperaturen er 60 grader. Tag kødet op og lad det køle af.

Kog og pil kartoflerne.

Del de afkølede, kogte kartofler i halve. Nip bønnerne og kog dem møre i let-saltet vand 4-5 minutter. Hæld vandet fra og afkøl dem hurtigt i koldt vand. Hak rødløget fint. Bland kartofler, bønner og rødløg i en skål.

Pisk olie, 2 tsk vand og eddike sammen, smag til med salt og peber. Vend salaten med dressing, oliven og hakket brøndkarse.

Afdryp tunfisken og mos den groft med en gaffel. Vend tun, presset hvidløg og kapers uden lage i yoghurten. Smag til med 1 tsk citronsaft, salt og peber samt klippet purløg.

Tips

  • Svinemørbrad eller skinkemignon kan bruges i stedet for Filet Royal.
  • Tunsauce er også velegnet til en rest kold steg af fx svinekam eller skinkemignon.

Energifordeling

Energifordeling og -indhold pr. person
Protein 35%
Kulhydrat 43%
Fedt 22%
2260 kJ - 540 kcal