Tilberedningstid
Ca. 1 time
Det skal du bruge
4 personer
500-600 g Filet Royal
salt og
peber
1 spsk olie
Basilikumpanade
1 bakke frisk basilikum
½ citron
2 spsk
rasp
1 fed hvidløg
2 skiver serrano eller parma spegeskinke
1
pasteuriseret æggeblomme
Balsamico
1½ dl balsamico
10 g
smør
Tilbehør
800 g nye kartofler
500 g grønne asparges
Sådan gør du
Kødet
Dup Filet Royal tør med køkkenrulle og krydr med salt og peber. Varm
olien på en pande ved god varme. Brun kødet på alle sider. Læg kødet i et ovnfast
fad.
Basilikumpanade
Blend basilikum, skallen af den halve citron,
rasp, hvidløg og spegeskinke i en hurtighakker, blender eller foodprocessor.
Krydr massen med salt og peber og rør den til sidst sammen med
æggeblomme.
Rul panaden ud i passende størrelse mellem to stykker film - træk
det ene stykke film af. Læg panaden på kødet, tryk det fast og træk det sidste
stykke film af.
Kødet
Sæt stegen midt i en kold ovn. Tænd
ovnen på 160 grader og lad kødet stege 30-40 minutter. Brug stegetermometer
og centrumtemperaturen skal være 60 grader. Skær kødet i skiver ved
servering.
Balsamico
Kog ved kraftig varme balsamico ind til det
halve. Pisk koldt smør i små tern i balsamicoen lige før servering, så saucen
jævner let. Bruges som en streg på tallerkenen ved
servering.
Tilbehør
Kog kartoflerne.
Damp asparges i ca. 3 minutter
Tips
- I stedet for Filet Royal kan retten laves med svinekam uden svær. Centrumtemperaturen bør da være 65-70 grader.
- Hvis Filet Royal og svinekam uden svær steges for længe, bliver det tørt.
- Balsamico kan udelades.
- Man kan købe små vaskede kartofler, som er lige til at koge og spise
Energifordeling
Energifordeling og -indhold pr. person
Protein 37%
Kulhydrat 45%
Fedt 18%
1750 kJ - 415 kcal