Filet Royal med basilikumpanade

Filet Royal med basilikumpanade

Af Morten Nielsen | Forår | Hovedretter | Gæster, Weekend, Slankeretter


Tilberedningstid

Ca. 1 time

Det skal du bruge

4 personer

500-600 g Filet Royal
salt og peber
1 spsk olie

Basilikumpanade
1 bakke frisk basilikum
½ citron
2 spsk rasp
1 fed hvidløg
2 skiver serrano eller parma spegeskinke
1 pasteuriseret æggeblomme

Balsamico
1½ dl balsamico
10 g smør

Tilbehør

800 g nye kartofler
500 g grønne asparges

 

Sådan gør du

Kødet
Dup Filet Royal tør med køkkenrulle og krydr med salt og peber. Varm olien på en pande ved god varme. Brun kødet på alle sider. Læg kødet i et ovnfast fad.

Basilikumpanade
Blend basilikum, skallen af den halve citron, rasp, hvidløg og spegeskinke i en hurtighakker, blender eller foodprocessor. Krydr massen med salt og peber og rør den til sidst sammen med æggeblomme.
Rul panaden ud i passende størrelse mellem to stykker film - træk det ene stykke film af. Læg panaden på kødet, tryk det fast og træk det sidste stykke film af.

Kødet
Sæt stegen midt i en kold ovn. Tænd ovnen på 160 grader og lad kødet stege 30-40 minutter. Brug stegetermometer og centrumtemperaturen skal være 60 grader. Skær kødet i skiver ved servering.

Balsamico
Kog ved kraftig varme balsamico ind til det halve. Pisk koldt smør i små tern i balsamicoen lige før servering, så saucen jævner let. Bruges som en streg på tallerkenen ved servering.

Tilbehør
Kog kartoflerne. Damp asparges i ca. 3 minutter

Tips

  • I stedet for Filet Royal kan retten laves med svinekam uden svær. Centrumtemperaturen bør da være 65-70 grader.
  • Hvis Filet Royal og svinekam uden svær steges for længe, bliver det tørt.
  • Balsamico kan udelades.
  • Man kan købe små vaskede kartofler, som er lige til at koge og spise

Energifordeling

Energifordeling og -indhold pr. person
Protein 37%
Kulhydrat 45%
Fedt 18%
1750 kJ - 415 kcal