Tilberedningstid
Ca. 45 minutter - når grillen er varm
Det skal du bruge
4 personer
500 g Filet Royal
salt
peber
Dressing
½ appelsin
2-3 spsk honning
1-2 tsk sambal oelek
Avocado og ærtesalat
1-2 modne avocado
½ -1 tsk citronsaft
2-3 dl friske eller frosne ærter
frisk mynte
Kartofler med krydderurter
800 g små nye kartofler
træspid
1 spsk olie, fx rapsolie
1 lille bundt persille
Sådan gør du
Glasering
- Pres saften af ½ appelsin.
- Rør ingredienserne sammen til glaseringen.
Kødet
- Dup kødet tørt med køkkenrulle.
- Krydr med salt og peber.
- Grill kødet over indirekte varme og brug et stegetermometer.
- Pensl med glaseringen når centrumtemperaturen er 40 grader og nogle gange før kødet er færdigstegt - centrumtemperaturen skal være 60 grader.
Avocado- og ærtesalat
- Mos eller skær avocadoen i små tern.
- Riv skallen af ½ citron og gem det til kartoflerne.
- Pres ½-1 tsk citronsaft og dryp det på avocadoternene, så de ikke bliver mørke.
- Mos ærterne evt. i en hurtighakker.
- Bland avocado, ærter og hakket mynte og smag det til med salt.
Kartofler med krydderurter
- Kog kartoflerne knap møre i letsaltet vand.
- Sæt dem på grillspid.
- Pensl dem med olie og læg dem på grillen.
- Drys dem ved servering med en blanding af revet citronskal og hakket persille.
Tips
- Der kan bruges frosne ærter i stedet for friske.
- Træspid lægges i vand nogle timer i forvejen, så de ikke bliver brændte.
Energifordeling
Nu hedder det Filet Royal fra gris. Tidligere hed udskæringen Filet Royal fra svin.
Næringsindhold pr. person (ca. 470 g af retten):
Energi: 1907 kJ (454 kcal)
protein: 36 g
kulhydrat: 46 g
kostfibre: 9 g
fedt: 12 g
Energiindhold pr. 100 g:
Energi: 405 kJ (96 kcal)
protein: 8 g
kulhydrat: 10 g
kostfibre: 2 g
fedt: 3 g