Filet Royal med avocado- og ærtesalat

Lækker grillret med magert kød, grillede kartofler med krydderurter samt spændende salat med avocado og ærter. Velegnet som middagsret og på buffet.

Af Maria Larsen | Sommer | Hovedretter, Buffet | Gæster, Hverdag, Weekend, Sund hverdagsmad, Grill


Filet Royal med avocado- og ærtesalat

Tilberedningstid

Ca. 45 minutter - når grillen er varm

Det skal du bruge

4 personer

500 g Filet Royal
salt og peber

Dressing
½ appelsin
2-3 spsk honning
1-2 tsk sambal oelek

Avocado og ærtesalat
1- 2 modne avocado
½ -1 tsk citronsaft
2-3 dl friske eller frosne ærter
frisk mynte

Kartofler med krydderurter
800 g små nye kartofler
træspid
1 spsk olie
1 lille bundt persille

Sådan gør du

Glasering
Pres saften af ½ appelsin. 
Rør ingredienserne sammen til glaseringen.

Kødet
Dup kødet tørt med køkkenrulle. Krydr med salt og peber. Grill kødet over indirekte varme og brug et stegetermometer. Pensl med glaseringen når centrumtemperaturen er 40 grader og nogle gange før kødet er færdigstegt - centrumtemperaturen skal være 60 grader.

Avocado og ærtesalat
Mos eller skær avocadoen i små tern. Riv skallen af ½ citron og gem det til kartoflerne. Pres ½-1 tsk citronsaft og dryp det på avocadoternene, så de ikke bliver mørke. Mos ærterne evt. i en hurtighakker. Bland avocado, ærter og hakket mynte og smag det til med salt.

Kartofler med krydderurter
Kog kartoflerne knap møre i letsaltet vand. Sæt dem på grillspid. Pensl dem med olie og læg dem på grillen. Drys dem ved servering med en blanding af revet citronskal og hakket persille.

Tips

  • Der kan bruges frosne ærter i stedet for friske.
  • Træspid lægges i vand nogle timer i forvejen, så de ikke bliver brændte.

Energifordeling

Nu hedder det Filet Royal fra gris. Tidligere hed udskæringen Filet Royal fra svin.

 


Næringsindhold pr. person  (ca. 470 g af retten): 

Energi: 1907 kJ (454 kcal)

protein: 36 g

kulhydrat: 46 g

kostfibre: 9 g

fedt: 12 g

 

Energiindhold pr. 100 g:

Energi: 405 kJ (96 kcal)

protein: 8 g

kulhydrat: 10 g

kostfibre: 2 g

fedt: 3 g