Tilberedningstid
Ca. 1 time
Det skal du bruge
4 personer
500 g Filet Royal
salt og
peber
100 g
optøede krebsehaler
1 spsk olie
Lun ananassalat
1
ananas
1 dåse bambusskud
½ rød chili
½-1 spsk sukker
200 g spæde
spinatblade eller rucola
½ spsk olie
Dressing
1 dl piskefløde
1
spsk citronsaft
1 spsk sukker
1 tsk paprika
Pynt
purløg
½
rød chili
Tilbehør
250 g flutes
Sådan gør du
Kødet
Skær
et snit midt igennem fileten med en skarp kniv. Dup kødet tørt med
køkkenrulle.
Krydr med salt og peber.
Krydr krebsehalerne med salt og peber.
Kom krebsehalerne ind i fileten. Varm olien på en
pande ved god varme og brun kødet på alle sider. Kom kødet i
et ovnfast fad, og stil det i ovnen ved 160 grader i ca. 45 minutter. Tag kødet
ud af ovnen. Skær kødet i 8 skiver. Hvis kødet ikke skal spises straks, kan
det pakkes i stanniol indtil servering.
Lun ananassalat
Skær ananassen i
tern og kom dem i en stor gryde eller sauterpande. Tilsæt bambusskuddene uden
lage. Fjern mellemvægge og frø fra chilien. Skær chilien i meget små tern og kom
det i gryden til ananassen og bambusskuddene. Varm det. Smag til med salt samt
sukker afhængigt af hvor sød ananassen er.
Varm spinaten i varm olie på en
pande.
Dressing
Pisk fløden let stift og smag den til med citronsaft,
sukker, salt og paprika. Kom dressingen i en lille skål.
Hvis retten
anrettes på tallerken.
Kom først spinaten på tallerkenen. Kom ananas-
bambusskudblandingen i en form/skål eller kop og vend det oven på spinaten. Stil
en skive kød ovenpå. Pynt med nogle stilke purløg samt rød chili i skrå skiver.
Dressingen serveres til.
Hvis retten serveres på fad.
Spinaten varmes
sammen med ananas-bambusblandingen.
Blandingen lægges nederst i serveringsfadet. Kødet skæres i
tyndere skiver og lægges i en stribe midt på blandingen. Dressingen serveres
til.
Tips
- Retten kan også bruges som forret til 6-8 personer.
- Bestil evt. kødet et par dage i forvejen hos slagtere eller i supermarkeder med slagterafdeling. Filet Royal er skåret af helt afpudset filet fra gris.
- Bambusskud fås i forskellige dåsestørrelser. Til opskriften er brugt en dåse bambusskud på ca. 400 g, hvilket svarer til 220 g netto.
Energifordeling
Nu hedder det Filet Royal fra gris. Tidligere hed udskæringen Filet Royal fra svin.
Næringsindhold pr. person (ca. 515 g af retten):
Energi: 2492 kJ (594 kcal)
protein: 41 g
kulhydrat: 61 g
kostfibre: 7 g
fedt: 20 g
Energiindhold pr. 100 g:
Energi: 486 kJ (116 kcal)
protein: 8 g
kulhydrat: 12 g
kostfibre: 1 g
fedt: 4 g