Tilberedningstid
Ca. 1 time
Det skal du bruge
4 personer
500 g Filet Royal
salt
peber
100 g optøede krebsehaler
1 spsk olie, fx rapsolie
Lun ananassalat
1 ananas
1 dåse bambusskud
½ rød chili
½-1 spsk sukker
200 g spæde spinatblade eller rucola
½ spsk olie
Dressing
1 dl piskefløde
1 spsk citronsaft
1 spsk sukker
1 tsk paprika
Pynt
purløg
½ rød chili
Tilbehør
250 g fuldkornsflutes
Sådan gør du
Kødet
- Skær et snit midt igennem fileten med en skarp kniv.
- Dup kødet tørt med køkkenrulle.
- Krydr med salt og peber.
- Krydr krebsehalerne med salt og peber.
- Kom krebsehalerne ind i fileten.
- Varm olien på en pande ved god varme og brun kødet på alle sider.
- Kom kødet i et ovnfast fad, og stil det i ovnen ved 160 grader i ca. 45 minutter.
- Tag kødet ud af ovnen.
- Skær kødet i 8 skiver.
- Hvis kødet ikke skal spises straks, kan det pakkes i stanniol indtil servering.
Lun ananassalat
- Skær ananassen i tern og kom dem i en stor gryde eller sauterpande.
- Tilsæt bambusskuddene uden lage.
- Fjern mellemvægge og frø fra chilien.
- Skær chilien i meget små tern og kom det i gryden til ananassen og bambusskuddene.
- Varm det og smag til med salt samt sukker afhængigt af hvor sød ananassen er.
- Varm spinaten i varm olie på en pande.
Dressing
- Pisk fløden let stift og smag den til med citronsaft, sukker, salt og paprika.
- Kom dressingen i en lille skål.
Hvis retten anrettes på tallerken
- Kom først spinaten på tallerkenen.
- Kom ananas- bambusskudblandingen i en form/skål eller kop og vend det oven på spinaten.
- Stil en skive kød ovenpå.
- Pynt med nogle stilke purløg samt rød chili i skrå skiver.
- Dressingen serveres til.
Hvis retten serveres på fad
- Spinaten varmes sammen med ananas-bambusblandingen.
- Blandingen lægges nederst i serveringsfadet.
- Kødet skæres i tyndere skiver og lægges i en stribe midt på blandingen.
- Dressingen serveres til.
Tips
- Retten kan også bruges som forret til 6-8 personer.
- Bestil evt. kødet et par dage i forvejen hos slagtere eller i supermarkeder med slagterafdeling. Filet Royal er skåret af helt afpudset filet fra gris.
- Bambusskud fås i forskellige dåsestørrelser. Til opskriften er brugt en dåse bambusskud på ca. 400 g, hvilket svarer til 220 g netto.
Energifordeling
Nu hedder det Filet Royal fra gris. Tidligere hed udskæringen Filet Royal fra svin.
Næringsindhold pr. person (ca. 515 g af retten):
Energi: 2492 kJ (594 kcal)
protein: 41 g
kulhydrat: 61 g
kostfibre: 7 g
fedt: 20 g
Energiindhold pr. 100 g:
Energi: 486 kJ (116 kcal)
protein: 8 g
kulhydrat: 12 g
kostfibre: 1 g
fedt: 4 g