Filet Royal fra Hawaii

Spændende ret af magert kød med fyld af krebsehaler, hertil velsmagende lun ananassalat med spæde spinatblade.

Af Dennis Rafn | Hele året | Forretter, Hovedretter | Fest, Gæster, Weekend


Tilberedningstid

Ca. 1 time

Det skal du bruge

4 personer

500 g Filet Royal
salt og peber
100 g optøede krebsehaler
1 spsk olie

Lun ananassalat
1 ananas
1 dåse bambusskud
½ rød chili
½-1 spsk sukker
200 g spæde spinatblade eller rucola
½ spsk olie

Dressing
1 dl piskefløde
1 spsk citronsaft
1 spsk sukker
1 tsk paprika

Pynt
purløg
½ rød chili

Tilbehør

250 g flutes

 

Sådan gør du

Kødet
Skær et snit midt igennem fileten med en skarp kniv. Dup kødet tørt med køkkenrulle.
Krydr med salt og peber.
Krydr krebsehalerne med salt og peber.
Kom krebsehalerne ind i fileten. Varm olien på en pande ved god varme og brun kødet på alle sider. Kom kødet i et ovnfast fad, og stil det i ovnen ved 160 grader i ca. 45 minutter. Tag kødet ud af ovnen. Skær kødet i 8 skiver. Hvis kødet ikke skal spises straks, kan det pakkes i stanniol indtil servering.

Lun ananassalat
Skær ananassen i tern og kom dem i en stor gryde eller sauterpande. Tilsæt bambusskuddene uden lage. Fjern mellemvægge og frø fra chilien. Skær chilien i meget små tern og kom det i gryden til ananassen og bambusskuddene. Varm det. Smag til med salt samt sukker afhængigt af hvor sød ananassen er.
Varm spinaten i varm olie på en pande.

Dressing
Pisk fløden let stift og smag den til med citronsaft, sukker, salt og paprika. Kom dressingen i en lille skål.

Hvis retten anrettes på tallerken.
Kom først spinaten på tallerkenen. Kom ananas- bambusskudblandingen i en form/skål eller kop og vend det oven på spinaten. Stil en skive kød ovenpå. Pynt med nogle stilke purløg samt rød chili i skrå skiver. Dressingen serveres til.

Hvis retten serveres på fad.
Spinaten varmes sammen med ananas-bambusblandingen.
Blandingen lægges nederst i serveringsfadet. Kødet skæres i tyndere skiver og lægges i en stribe midt på blandingen. Dressingen serveres til.

Tips

  • Retten kan også bruges som forret til 6-8 personer.
  • Bestil evt. kødet et par dage i forvejen hos slagtere eller i supermarkeder med slagterafdeling. Filet Royal er skåret af helt afpudset filet fra gris.
  • Bambusskud fås i forskellige dåsestørrelser. Til opskriften er brugt en dåse bambusskud på ca. 400 g, hvilket svarer til 220 g netto.

Energifordeling

Nu hedder det Filet Royal fra gris. Tidligere hed udskæringen Filet Royal fra svin.

 


Næringsindhold pr. person  (ca. 515 g af retten): 

Energi: 2492 kJ (594 kcal)

protein: 41 g

kulhydrat: 61 g

kostfibre: 7 g

fedt: 20 g

 

Energiindhold pr. 100 g:

Energi: 486 kJ (116 kcal)

protein: 8 g

kulhydrat: 12 g

kostfibre: 1 g

fedt: 4 g