Tilberedningstid
Ca. ¾ time
Det skal du bruge
4 personer
Filet Royal
1 Filet Royal af kam fra gris, 400-500 g
2 spsk tørret hel koriander
½ spsk sorte peberkorn
1 spsk groft salt
1 spsk sesamolie
Radise-ingefærsalat
1-2 bundter radiser
30-50 g frisk ingefær
1-2 stærke chilier
1 bundt rucola
frisk koriander efter ønske
Dressing
1 moden lime
½ spsk sojasauce
1 spsk sesamolie
salt
peber
Tilbehør
200 g brød
Sådan gør du
Filet Royal
- Blend koriander med peberkorn og salt eller stød det i en morter.
- Læg blandingen på et stykke bagepapir eller et rent skærebræt, og rul kødet rundt i krydderblandingen, så det er jævnt fordelt hele vejen rundt om kødet.
- Varm sesamolien på en pande ved jævn varme og brun kødet stille og roligt på alle sider.
- Læg kødet i et ovnfast fad og stil det i en kold ovn.
- Tænd ovnen på 160 grader og steg kødet i ca. 35 minutter. Brug et stegetermometer. Centrumtemperaturen skal være 60 grader.
- Tag kødet ud af ovnen. Servér kødet lunt eller koldt.
- Skær kødet i tynde skiver.
Radise-ingefærsalat
- Snit radiserne og skrællet ingefær i fine strimler.
- Halvér chilierne, fjern kerner og mellemvægge.
- Skær chilierne i strimler.
- Bland salaten.
Dressing
- Klem saften ud af limen og rør dressingen sammen.
- Smag den til med salt og peber.
- Hæld dressingen over salaten.
Tips
- Det er nemmest at få saftigt kød, hvis man bruger et stegetermometer. Steges kødet for længe, bliver det tørt
- Steg evt. kødet ved 100 grader i stedet for 160 grader. Husk at bruge et stegetermometer, da stegetiden varierer meget fra ovn til ovn
Energifordeling
Nu hedder udskæringen Filet Royal af kam fra gris. Før hed det Filet Royal af svinekam.
Næringsindhold pr. person (ca. 265 g af retten):
Energi: 1393 kJ (333 kcal)
Protein: 31 g
Kulhydrat: 27 g
Kostfibre: 5 g
Fedt: 10 g
Næringsindhold pr. 100 g:
Energi: 526 kJ (126 kcal)
Protein: 12 g
Kulhydrat: 10 g
Kostfibre: 2 g
Fedt: 4 g