Filet af kam fra gris med selleri

Let og frisk efterårsanretning med filet af kam fra gris og lækkert grønt.

Af Erwin Lauterbach | Efterår, Vinter | Hovedretter | Hverdag, Weekend, Sund hverdagsmad


Svinekam med selleri

Tilberedningstid

Ca. 1 time

Det skal du bruge

4 personer

Filet af kam fra gris

800 g-1 kg kam fra gris uden ben og svær
Salt
Peber

Grøntsager

1 knoldselleri
2 spsk rapsolie
3 stilke blegselleri
1 skalotteløg
1 citron

 

Tilbehør

200 g brød

Sådan gør du

Filet af kam fra gris

  1. Krydr kødet med salt og peber. Læg det i et ovnfast fad eller en bradepande.
  2. Sæt fadet med kødet midt i en kold ovn. Tænd ovnen på 180 grader og lad kødet stege 45-60 minutter. Bruges stegetermometer, skal centrumtemperaturen være 65 grader.
  3. Skær kødet i tynde skiver ved servering, skær evt. fedtkanten af.

Grøntsager

  1. Skær knoldsellerien i tykke klodser.
  2. Kog dem netop møre i letsaltet vand og lad dem dryppe af i en si.
  3. Varm olien på en pande ved god varme og rist selleristykkerne på alle sider.
  4. Snit blegselleri og skalotteløg fint og bland det med 1 tsk revet citronskal, salt og peber.
  5. Anret blegselleri og skalotteløg ovenpå de stegte selleristykker. 

Tilbehør

  1. Servér retten med brød til. 

Tips

  • Filet Royal af kam fra gris, mignon af skinke fra gris og nakkefilet kan bruges i stedet for filet af kam fra gris.
  • Pastinak og persillerod kan tilberedes ligesom knoldselleri.
  • Saltbagte kartofler tilberedt i ovn kan bruges i stedet for brød.
  • Brun kødet på panden, og stil det i ovnen ved 100 grader til centrumtemperaturen er 65 grader. Kødet bliver mere mørt og saftigt, når der steges ved lav temperatur.
  • Knoldselleri kan også tilberedes i ovn. Smør skiverne ind i lidt olie eller smeltet smør og krydr med salt. Steg dem på en rist i ovnen ved 225 grader i ca. 20 minutter.
  • Stykker af knoldselleri, som skæres fra, kan bruges i en mos eller bages i ovn sammen med andre rodfrugter.

Energifordeling

Nu hedder udskæringen filet af kam fra gris. Før hed det svinekam. Filet Royal af kam fra gris hed før Filet Royal af svinekam. Mignon af skinke fra gris hed før skinkemignon fra svin. 

 

Næringsindhold pr. person  (ca. 510 g af retten): 

Energi: 2782 kJ (665 kcal)

Protein: 53 g

Kulhydrat: 32 g

Kostfibre: 11 g

Fedt: 34 g

 

Næringsindhold pr. 100 g:

Energi: 547 kJ (131 kcal)

Protein: 10 g

Kulhydrat: 6 g

Kostfibre: 2 g

Fedt: 7 g