Tilberedningstid
Ca. 45 minutter + tid til udblødning
Det skal du bruge
4 personer
600 g afpudset grisemørbrad
60 g valnødder
60 g tørrede abrikoser
2 spsk whisky
Kødsnor
Salt
Peber
½ spsk olie, fx rapsolie
Stegte rosmarinkartofler
4 store bagekartofler
1 spsk honning
1 spsk olie
frisk rosmarin
Hvidløgsbønner
450-500 g grønne bønner, friske eller frosne
3 fed hvidløg
2 spsk olie
Sådan gør du
Kødet
- Hak valnødder og abrikoser groft, og udblød dem i whisky i nogle timer eller evt. natten over.
- Tænd ovnen på 160 grader.
- Fjern sølvsenen på mørbraden, hvis den ikke er fjernet.
- Lav en lomme midt i mørbraden med en filetkniv.
- Fyld valnødder og abrikoser i mørbraden.
- Snør den fyldte mørbrad, så kødskiverne bliver runde ved servering.
- Dup kødet tørt med køkkenrulle. Krydr med salt og peber.
- Varm olien på en pande ved god varme.
- Brun kødet på alle sider, 1-2 minutter i alt.
- Læg kødet i et lille ovnfast fad, og sæt det i ovnen.
- Steg kødet i ca. 35 minutter.
- Fjern snoren.
Stegte rosmarinkartofler
- Skræl kartoflerne.
- Skær dem i 1 cm tykke skiver.
- Vend skiverne i honning, salt, peber og grofthakket rosmarin.
- Varm olien på en pande, og brun kartoffelskiverne.
- Steg dem møre ved middel varme, eller stil dem i ovnen ved siden af mørbraden, til de er møre.
Hvidløgsbønner
- Nip de friske bønner.
- Skær hvidløgene i meget tynde skiver.
- Steg hvidløgene sprøde i olien på en pande ved middel varme.
- De skal være lysebrune, hvis de bliver for mørke, bliver de bitre.
- Kog bønnerne i ca. 5 minutter.
- Lad bønnerne dryppe af. Vend bønnerne på panden med hvidløg.
Tips
- Kartoflerne kan skæres i både, vendes i krydderierne samt olie og steges i ovnen. Brun dem evt. ved 225 grader efter mørbraden er taget ud af ovnen.
Energifordeling
Nu hedder det mørbrad afpudset af mørbrad fra gris. Før hed det svinemørbrad afpudset af svinemørbrad fra svin.
Næringsindhold pr. person (ca. 625 g af retten):
Energi: 3040 kJ (724 kcal)
protein: 44 g
kulhydrat: 70 g
kostfibre: 10 g
fedt: 26 g
Energiindhold pr. 100 g:
Energi: 487 kJ (116 kcal)
protein: 7 g
kulhydrat: 11 g
kostfibre: 2 g
fedt: 4 g