Fennikel-tomat chutney med grillet secreto og couscous

Prøv denne friske og saftige ret med secreto og chutney. Secreto er en udskæring af nakkefileten fra gris.

Af Mikkel Karstad | Hele året | Hovedretter | Hverdag


Fennikel-tomat chutney med grillet secreto og couscous

Tilberedningstid

Ca. 35 minutter

Det skal du bruge

4 personer

Secreto
400 g secreto (Iberico Secreto, Spansk Sortfodsgris) eller nakkefilet fra gris
1 spsk olivenolie
2 tsk salt

Chutney
3 kviste timian
2 fennikel
25 små tomater, cherry eller cocktail
3 spsk sukker
2 stjerneanis
1 dl æbleeddike
Salt og peber
½ dl olivenolie

Couscous
200 g couscous
1 usprøjtet citron

Pynt
3 kviste kørvel eller brøndkarse

Sådan gør du

  1. Del secreto i to stykker, vend i olivenolie, salt og skyllet, hakket timian.
  2. Vend det godt rundt og lad det trække i mindst 15 minutter.
  3. Skær top og bund af fennikel, del den på langs og skær i så tynde strimler som muligt. Kom dem i en skål.
  4. Skyl tomater, halver dem og kom i en skål.
  5. Varm sukker og stjerne anis i en gryde ved middel varme og lad det karamellisere stille og roligt, til det er flot gyldent.
  6. Tilsæt fennikel og vend den godt rundt. Drys med lidt salt, så fennikel smider lidt væde.
  7. Tilsæt eddike og lad det koge et par minutter.
  8. Tilsæt tomater og vend det hele forsigtigt rundt.
  9. Kog yderligere i et par minutter, så tomater får lidt varme og falder lidt sammen, men dog stadig holder sin form og smag.
  10. Tag gryden af varmen og tilsæt olivenolie, lidt ekstra salt og friskkværnet peber.
  11. Kom couscous i en gryde og hæld vand på, så det står 3 cm over.
  12. Tilsæt 1 tsk salt og 1 spsk olivenolie.
  13. Kog couscous 4-5 minutter til den har suget alt vandet op.
  14. Skyl citron, riv skallen fint og pres saften af.
  15. Tag gryden af varmen og smag til med fintrevet citronskal og -saft. Lad det trække i 5-7 minutter.
  16. Varm en grillpande eller almindelig pande ved høj varme.
  17. Steg secreto 2-3 minutter på hver side, så kødet får en flot grilloverflade og stadig er saftigt i midten.
  18. Krydr med lidt ekstra salt og friskkværnet peber.
  19. Tag secreto af grillpanden og lad den trække 5 minutter, inden du skærer den i tynde skiver.
  20. Server secreto med chutney og couscous og pynt med skyllet, klippet grønt.

 

Tips

  • Secreto er en nyere udskæring som skæres af nakkefilet.
  • I stedet for secreto kan man bruge nakkefilet fra gris.

Energifordeling

Næringsindhold pr. person  (ca. 519 g af retten): 

Energi: 2451 kJ (586 kcal)

Protein: 27 g

Kulhydrat: 55 g

Kostfibre: 7 g

Fedt: 26 g

 

Næringsindhold pr. 100 g:

Energi: 473 kJ (113 kcal)

Protein: 5 g

Kulhydrat: 11 g

Kostfibre: 1 g

Fedt: 5 g