Tilberedningstid
Ca. 35 minutter
Det skal du bruge
4 personer
Secreto
400 g secreto (Iberico Secreto, Spansk Sortfodsgris) eller nakkefilet fra gris
1 spsk olivenolie
2 tsk salt
Chutney
3 kviste timian
2 fennikel
25 små tomater, cherry eller cocktail
3 spsk sukker
2 stjerneanis
1 dl æbleeddike
Salt og peber
½ dl olivenolie
Couscous
200 g couscous
1 usprøjtet citron
Pynt
3 kviste kørvel eller brøndkarse
Sådan gør du
- Del secreto i to stykker, vend i olivenolie, salt og skyllet, hakket timian.
- Vend det godt rundt og lad det trække i mindst 15 minutter.
- Skær top og bund af fennikel, del den på langs og skær i så tynde strimler som muligt. Kom dem i en skål.
- Skyl tomater, halver dem og kom i en skål.
- Varm sukker og stjerne anis i en gryde ved middel varme og lad det karamellisere stille og roligt, til det er flot gyldent.
- Tilsæt fennikel og vend den godt rundt. Drys med lidt salt, så fennikel smider lidt væde.
- Tilsæt eddike og lad det koge et par minutter.
- Tilsæt tomater og vend det hele forsigtigt rundt.
- Kog yderligere i et par minutter, så tomater får lidt varme og falder lidt sammen, men dog stadig holder sin form og smag.
- Tag gryden af varmen og tilsæt olivenolie, lidt ekstra salt og friskkværnet peber.
- Kom couscous i en gryde og hæld vand på, så det står 3 cm over.
- Tilsæt 1 tsk salt og 1 spsk olivenolie.
- Kog couscous 4-5 minutter til den har suget alt vandet op.
- Skyl citron, riv skallen fint og pres saften af.
- Tag gryden af varmen og smag til med fintrevet citronskal og -saft. Lad det trække i 5-7 minutter.
- Varm en grillpande eller almindelig pande ved høj varme.
- Steg secreto 2-3 minutter på hver side, så kødet får en flot grilloverflade og stadig er saftigt i midten.
- Krydr med lidt ekstra salt og friskkværnet peber.
- Tag secreto af grillpanden og lad den trække 5 minutter, inden du skærer den i tynde skiver.
- Server secreto med chutney og couscous og pynt med skyllet, klippet grønt.
Tips
- Secreto er en nyere udskæring som skæres af nakkefilet.
- I stedet for secreto kan man bruge nakkefilet fra gris.
-
Opskriften er fra SMÆK PÅ SMAGEN. Se mere på www.smækpåsmagen.dk
Energifordeling
Næringsindhold pr. person (ca. 519 g af retten):
Energi: 2451 kJ (586 kcal)
Protein: 27 g
Kulhydrat: 55 g
Kostfibre: 7 g
Fedt: 26 g
Næringsindhold pr. 100 g:
Energi: 473 kJ (113 kcal)
Protein: 5 g
Kulhydrat: 11 g
Kostfibre: 1 g
Fedt: 5 g