Tilberedningstid
1½ time + 2 timer til at aubergineskiverne kan trække
Det skal du bruge
4 personer
1 aubergine
groft salt
4 store tomater
1 spsk olie
Fars
½ kg hakket svinekød
1 tsk salt
1 æg
½ tsk peber
1 løg
1 fed hvidløg
½ tsk stødt koriander
½ tsk stødt kanel
½ tsk tørret basilikum
2½ dl bouillon
1 dl hvedemel
Tilbehør
300 g groft brød og evt. salat
Sådan gør du
Skær auberginen den i ensartede skiver. Drys groft
salt på begge sider af aubergineskiverne og lad dem trække ca. 2 timer. Dup dem
tørre med køkkenrulle.
Rør kødet med salt. Tilsæt æg, peber, finthakket
løg, hvidløg og krydderier. Tilsæt mel. Rør herefter bouillon i lidt ad gangen.
Farsen må gerne være lind.
Skær tomaterne i skiver. Smør fadet med olie. Læg skiver af aubergine og tomat i bunden (gem de pæneste til pynt), fordel farsen ovenpå. Læg skiftevis en aubergine og en tomatskive taglagt langs kanten oven på farsen.
Pensl de taglagte grøntsager med olie.
Bag terrinen midt i ovnen ved 200 grader i ca. 45 minutter. Læg evt. stanniol over de sidste 20 minutter af bagetiden, hvis aubergine- og tomatskiverne bliver for mørke. Stik en kødnål i terrinen. Kødsaften skal være klar, så er terrinen gennemstegt.
Energifordeling
Energifordeling og -indhold pr. person
Retten med 6% hakket svinekød
Protein 27%
Kulhydrat 47%
Fedt 26%
2350 kJ - 560 kcal
Retten med 10% hakket svinekød
Protein 24%
Kulhydrat 43%
Fedt 33%
2545 kJ - 605 kcal