Farsruller

Delikate farsruller af hakket grisekød med hvidløg, persille og birkes. Serveres med forårssalat og råstegte kartofler.

Af Sandra Leigh Draznin | Forår, Sommer | Hovedretter | Hverdag, Sund hverdagsmad


Farsruller

Tilberedningstid

Ca. 1 time

Det skal du bruge

4 personer

600 g hakket grisekød 
1 tsk salt
1-2 fed hvidløg
1 bundt persille
1 citron 
½ tsk peber
25 g hvide birkes
25 g blå birkes
1 spsk olivenolie

Forårssalat
½ l yoghurt naturel
1 stor agurk
3 bundter radiser
evt. hvidløg

Tilbehør

1½ kg råstegte kartofler

 

Sådan gør du

Inden tilberedningen

  1. Lad yoghurten dryppe af i et kaffefilter ca. ½ time.
  2. Tænd ovnen på 220 grader.

Råstegte kartofler

  1. Skræl kartoflerne til råstegte kartofler og skær dem i både.
  2. Drys med salt og peber og læg dem på bagepapir i en bradepande.
  3. Lad dem stege i ovnen i 30-40 minutter. 

Farsruller

  1. Rør det hakkede kød med salt.
  2. Tilsæt presset hvidløg, hakket persille, fintrevet citronskal.
  3. Del farsen i 12 stykker, og rul dem til korte, tykke pølser ca. 8x2 cm.
  4. Bland de to slags birkes på en tallerken og rul farsrullerne deri, så de dækkes af birkes.
  5. Steg dem i olie ved middel varme i alt ca. 10 minutter til de er gennemstegte. 

Forårssalat

  1. Halvér agurken på langs og fjern kernerne.
  2. Skær den i ½ cm tykke skiver.
  3. Rens radiserne og skær dem i skiver.
  4. Bland radiser og agurkestykker i en skål med ½ tsk salt og lad dem trække i 5 minutter.
  5. Hæld vandet fra, vend den afdryppede yoghurt i og smag til med salt, peber samt evt. hvidløg.

 

Tips

  • Brun evt. farsrullerne og steg dem færdige i ovn i ca. 10 minutter.

Energifordeling

Nu hedder det hakket grisekød. Før hed det hakket svinekød.

 

Næringsindhold pr. person (ca. 900 g af retten) med 6 % fedt i det hakkede kød: 

Energi: 2976 kJ (709 kcal)

protein: 49 g

kulhydrat: 74 g

kostfibre: 9 g

fedt: 22 g

 

Næringsindhold pr. 100 g med 6% fedt i det hakkede kød: 

Energi: 330 kJ (79 kcal) 

protein: 6 g

kulhydrat: 8 g 

kostfibre: 1 g

fedt: 3 g

 

 

 

Næringsindhold pr. person (ca. 900 g af retten) med 10% fedt i det hakkede kød: 

Energi: 3171 kJ ( 755 kcal)

protein: 47 g

kulhydrat: 74 g

kostfibre: 9 g

fedt: 29 g

 

Næringsindhold pr. 100 g med 10% fedt i det hakkede kød: 

Energi: 352 kJ (84  kcal)

protein: 5 g

kulhydrat: 8 g

kostfibre: 1 g

fedt: 3 g