Tilberedningstid
Ca. 1 time
Det skal du bruge
4 personer
600 g hakket grisekød
1 tsk salt
1-2 fed hvidløg
1 bundt persille
1 citron
½ tsk peber
25 g hvide birkes
25 g blå birkes
1 spsk olivenolie
Forårssalat
½ l yoghurt naturel
1 stor agurk
3 bundter radiser
evt. hvidløg
Tilbehør
1½ kg råstegte kartofler
Sådan gør du
Lad yoghurten dryppe af i et kaffefilter ca. ½ time.
Tænd ovnen på 220
grader.
Skræl kartoflerne til råstegte kartofler og skær dem i både. Drys med salt og peber og læg dem på bagepapir i en bradepande. Lad dem stege i ovnen i 30-40 minutter.
Rør det hakkede kød med salt. Tilsæt presset hvidløg, hakket persille, fintrevet citronskal. Del farsen i 12 stykker, og rul dem til korte, tykke pølser ca. 8x2 cm. Bland de to slags birkes på en tallerken og rul farsrullerne deri, så de dækkes af birkes. Steg dem i olie ved middel varme i alt ca. 10 minutter til de er gennemstegte.
Halvér agurken på langs og fjern kernerne. Skær den i ½
cm tykke skiver. Rens radiserne og skær dem i skiver. Bland radiser og
agurkestykker i en skål med ½ tsk salt og lad dem trække i 5 minutter. Hæld
vandet fra, vend den afdryppede yoghurt i og smag til med salt, peber samt evt.
hvidløg.
Tips
- Brun evt. farsrullerne og steg dem færdige i ovn i ca. 10 minutter.
Energifordeling
Nu hedder det hakket grisekød. Før hed det hakket svinekød.
Næringsindhold pr. person (ca. 900 g af retten) med 6 % fedt i det hakkede kød:
Energi: 2976 kJ (709 kcal)
protein: 49 g
kulhydrat: 74 g
kostfibre: 9 g
fedt: 22 g
Næringsindhold pr. 100 g med 6% fedt i det hakkede kød:
Energi: 330 kJ (79 kcal)
protein: 6 g
kulhydrat: 8 g
kostfibre: 1 g
fedt: 3 g
Næringsindhold pr. person (ca. 900 g af retten) med 10% fedt i det hakkede kød:
Energi: 3171 kJ ( 755 kcal)
protein: 47 g
kulhydrat: 74 g
kostfibre: 9 g
fedt: 29 g
Næringsindhold pr. 100 g med 10% fedt i det hakkede kød:
Energi: 352 kJ (84 kcal)
protein: 5 g
kulhydrat: 8 g
kostfibre: 1 g
fedt: 3 g