Tilberedningstid
Ca. 1 time
Det skal du bruge
6 personer
12 skiver skinkeinderlår, ¼ cm tykke
150 g hakket svinekød
salt og peber
½ æg
1 tsk hvedemel
½ dl mælk
eller fløde
¼ æble
frisk timian
1 svinenet - eller tandstikkere og 25 g
smør
mikrobølgeovnsfilm
Bouillonkartofler
1-2 porrer
500 g
kartofler
2-3 gulerødder
100 g selleri
2-3 persillerødder
1-2
løg
1 bundt persille
3-4 dl bouillon
6 portionsskåle
Stegte æbler
3-4 æbler
15 g smør
frisk timian
Sauce calvados
½ -1
spsk hvedemel
2 spsk sojasauce
½ dl calvados eller
maderia
Sådan gør du
Farseret skinkeinderlår
Bestil svinenet og skinkeinderlår hos slagteren
nogle dage i forvejen. Bed evt. slagteren om at skære kødet i skiver på ¼ cm´s
tykkelse. Ellers kan man komme inderlåret i fryseren og skalfryse det; så er det
nemmere at skære i tynde skiver på en pålægsmaskine eller med en skarp
kniv.
Rør en fars af hakket kød, salt, peber, æg, mel og mælk. Bland den med
æble skåret i meget små tern og hakket timian.
Krydr kødskiverne med salt og
peber. Læg farsen på skiverne og rul kødet om farsen. Pak rullerne i et lag
svinenet og kom evt. mikroovnsfilm udenom. Læg dem i køleskab til de skal
steges. Hvis man ikke har svinenet, kan skinkerullerne lukkes med
tandstikkere.
Læg evt. rullerne et øjeblik i ovnen, så de lige sætter sig.
Tag filmen af pakkerne og steg dem gyldne på en pande. Fedtnettet smelter fedt
af på panden til stegningen. Brug smør, hvis der ikke bruges fedtnet. Steg til
rullerne er gennemstegte. Gem fedtet på panden til
sauce.
Bouillonkartofler
Porrer og kartofler skæres i tynde skiver, de
øvrige grøntsager skæres i små tern. Læg det lagvis i portionsskåle med hakket
persille. Krydr med salt og peber og hæld bouillon over. Stil det i ovnen ved
200 grader i ca. 45 minutter til grøntsagerne er møre.
Stegte æbler
Fjern kernehus og skær æblerne i tynde både. Rist æblerne lidt i gyldent
smør på en pande ved god varme. Krydr med salt, peber og timian.
Sauce
calvados
Kom melet i fedtet på panden, når skinkerullerne er stegt. Lad det
blive gyldent. Tilsæt sojasauce, bouillon fra portionsskålene og calvados. Kog
det godt igennem. Smag til med salt og peber og si saucen op i en
serveringsskål.
Tips
- Hvis kødet er for tykt, kan det bankes ud i ønsket tykkelse med en kødhammer. Læg kødet mellem kraftige plastposer.
- Farsen kan tilsættes svesker, som har ligget i cognac, i stedet for æbler og timian.
- Farserede skinkeruller kan laves klar flere dage i forvejen og fryses, så de kun skal steges før servering.
- Hele portionen af bouillonkartofler kan laves i et stort fad. Stegetiden bliver da lidt længere.
Energifordeling
Energifordeling og -indhold pr. person
Retten med 6% fedt i det hakkede kød
Protein 27%
Kulhydrat 47%
Fedt 26%
1440 kJ - 345 kcal
Retten med 10% fedt i det hakkede kød
Protein 26%
Kulhydrat 46%
Fedt 28%
1470 kJ - 350 kcal