Tilberedningstid
Ca. 4 timer
Det skal du bruge
6 personer
Ratatouille
1 aubergine, 260 g
1 squash, 280 g
1 spsk salt
2 peberfrugter, 300 g
2 porrer, 150 g
2 fed hvidløg
1 kvist rosmarin
Peber
1 spsk olivenolie
½ citron
1 stor kylling, 1600 g
Salt og peber
½ citron
1 tsk olie
1 stilk bladselleri
1 dl øl eller hvidvin
1,2 kg bagekartofler
1 spsk smør eller olie
Evt. 1 kvist løvstikke
Persillepesto
½ citron
30 g grana eller parmesan ost
3 fed hvidløg
1 stort bundt bredbladet persille, 50 g
Evt. lidt bladselleritop
2 poser pinjekerner, 80 g
2-3 dl olivenolie, 225 g
½ tsk salt
Peber
Sådan gør du
Skyl aubergine og squash og skær dem i grove tern. Hæld dem i et dørslag
Drys med salt vend rundt og lad det trække minimum 1 time.
Tænd ovnen på 200 grader.
Rens peberfrugter og porrer og skær dem i grove stykker.
Pil hvidløg.
Skyl rosmarin og pluk kvisten lidt i stykker.
Dryp aubergine og squash godt af.
Fordel alle grøntsagerne og i en bradepande. Drys med peber og hæld olivenolie over.
Sæt fadet i ovnen og steg 15-20 minutter til grøntsagerne har fået farve.
Skyl citronen og riv skallen af. Bland halvdelen i ratatouillen.
Skær et snit langs med ryggen af kyllingen fra hals til gump. Lad kniven følge skroget hele vejen rundt, lidt efter lidt, forsigtigt så kødet kommer af i ét stykke. Sørg for at få ønskebenet med, det kan være lidt tricky.
Drys med salt og peber og resten af citronskallen.
Fyld kyllingen med ratatouille og sy den sammen med kødsnor eller luk med kødnåle.
Resten af ratatouillen serveres sammen med kyllingen.
Læg bladselleri i bunden af en Römertopf (eller et andet ovnfast fad med låg) og læg kyllingen ovenpå.
Smør lidt olie på kyllingen og drys med salt og peber og hæld øl eller hvidvin ved. Sæt fadet i ovnen.
Steg kyllingen ca. 2 timer ved 175 grader.
Skyl kartofler, skær riller i dem.
Læg dem i et ovnfast fad, drys med salt og løvstikkeblade og dryp med olie.
Bag dem sammen med kyllingen de sidste 45-60 minutter.
Skyl citronen og riv skallen af.
Skær osten i mindre stykker.
Pil hvidløg.
Skyl og tør persille og selleritop.
Kom det hele i en blender og tilsæt olivenolie lidt efter lidt.
Blend til en passende konsistens. Smag til med salt og peber.
Grill kyllingen 3-5 minutter til sidst for at få skindet brunt og sprødt.
Tips
- 6 personer spiser ca. ¼ af pesto-portionen, men man er nødt til at lave den angivne portion. Brug resten i en burger, i en salat eller som tilbehør til en grillret.
- Pestoen holder sig en uges tid i køleskab i en beholder med tætsluttende låg.
- Pestoen kan også fryses.
Energifordeling
Energifordeling og -indhold pr. person
Med persillepesto (¼ portion)
Protein 29%
Kulhydrat 26%
Fedt 44%
2455 kJ - 585 kcal
Uden persillepesto
Protein 35%
Kulhydrat 31%
Fedt 33%
1995 kJ - 475 kcal