Farserede porrer med smørsauce og gulerødder

En solid klassiker, der smager forrygende. De små farsruller med porre bliver vendt i rasp og stegt sprøde på panden. Servér dem som mormor ville have gjort - med persilledryssede kartofler og smeltet smør.

Farserede porrer med smørsauce og gulerødde

Af Anne Skovgaard-Petersen

Det skal du bruge

4 personer

500 g hakket svinekød
1-1½ tsk salt
½ tsk peber
1 æg
1 løg, ca. 50 g
½-1 dl hvedemel
1-1½ dl mælk fx minimælk
3 mellemstore porrer
1 dl rasp
ca. 40 g smør eller margarine






Tilbehør

1 kg kartofler
1 bundt persille
600 g gulerødder
50-75 g smør


 


Ca. 45 minutter


Sådan gør du

Rør kødet med salt. Tilsæt peber, æg og revet løg. Tilsæt melet. Rør herefter mælken i. Stil farsen i køleskab til den skal bruges.
Skær porrerne i 6 cm lange stykker og kog dem møre i letsaltet vand i ca. 5 minutter. Lad porrerne dryppe godt af i en si, de skal være tørre, ellers hænger farsen ikke ved. Drys et lag rasp på et stykke pergamentpapir eller stanniol. Bred en skefuld fars ud på papiret og læg porren ovenpå. Saml farsen om porren og vend rullen i rasp. Varm smørret på en pande ved god varme til det er gyldent - og brun rullerne 2 minutter på hver side. Dæmp varmen og steg ca. 5 minutter på hver side, til de er gennemstegte.

Kog kartoflerne. Drys med hakket persille ved servering.

Skær gulerødderne i stave. Kog dem møre i letsaltet vand 3-5 minutter.

Smelt smørret i en gryde og lad det stå ved svag varme, til det er gyldent.

Tips

  • Farserede porrer kan laves ved at lægge ca. halvdelen af farsen i bunden af et ovnfast fad, derefter lægges et lag kogte porrer og øverst resten af farsen. Fadet kan drysses med lidt rasp, før det stilles i ovnen ved 180 grader i 30-45 minutter.
  • Farsen kan krydres med timian eller sennep.

energifordeling

Energifordeling og -indhold pr. person
Retten med 6% fedt i det hakkede kød
Protein 21%
Kulhydrat 49%
Fedt 30%
3060 kJ - 730 kcal

Retten med 10% fedt i det hakkede kød
Protein 19%
Kulhydrat 46%
Fedt 35%
3255 kJ - 775 kcal


 

Sund hverdagsmad