Tilberedningstid
Ca. 1 time 15 minutter
Det skal du bruge
4 personer
300 g hakket okse- eller kalvekød, 3-7% fedt
4 modne røde peberfrugter, 500 g
5 store, modne tomater, 500 g
1 lille squash, 125 g
1 bundt persille
1 løg, 100 g
2 kartofler - gerne en melet sort fx Estima, 150 g
3 fed hvidløg
½ potte basilikum
1 tsk æblecider- eller vineddike
1 tsk honning
2 spsk koncentreret tomatpuré
2 tsk salt
peber
1 æg
1 dl revet tør mild ost fx Svenbo eller Vesterhavsost, 75 g
Tilbehør
Groft brød, 200 g
Sådan gør du
Skyl og tør peberfrugter, tomater, squash og persille. Stil persillen til side.
Flæk peberfrugter på langs og tag frø og frøstol ud.
Skær ”topskiven” med stilken af 4 af tomaterne og skrab kerner og saft ud med en teske. Kom kerner og saft i en skål og gem de udhulede tomater og deres ”toppe”.
Halver den sidste tomat og klem kerner og saft ud af den. Hæld det i skålen til den anden saft/kerner.
Pil løg, skræl kartofler. Skær squash, løg, kartofler og den halverede tomat i grove stykker og kør til et groft smulder i foodprocessoren.
Hak persille - men gem et par kviste til pynt - basilikumblade og hvidløg. Kom det i foodprocessoren.
Kom resten af ingredienserne og kødet i foodprocessoren og kør til det er en samlet masse.
Fordel farsen i de hule grøntsager. Læg topskiverne på tomaterne som ”låg”.
Læg/stil grøntsagerne i et ildfast fad.
Sæt fadet i en 200° varm ovn og bag dem i 40-45 minutter.
Fyldte grøntsager smager bedst, når de ikke er brandvarme. Helt kolde (ikke køleskabskolde), evt. dagen efter, smager de også godt.
Tips
- Er der fars til overs, kan den bages for sig selv ved siden af grøntsagerne.
- Farserede peberfrugter og tomater kan bruges i madpakken dagen efter.
Energifordeling
Energifordeling og -indhold pr. person:
Protein: 30%
Kulhydrat: 45%
Fedt: 25%
1925 kJ = 461 kcal