Farsbrød på italiensk

Farsbrød på italiensk

Af Marie Melchior | Hele året | Hovedretter | Hverdag


Farsbrød på italiensk

Tilberedningstid

Ca. 1 time

Det skal du bruge

6 personer

600 g hakket oksekød, 10-12 % fedt
1 mellemstor fennikel, 180 g
1 glas semidried tomat, 125 g
2 fed hvidløg
1 løg, 150 g
100 g rasp
1 æg
1 dl minimælk
1 spsk tørret oregano
2 tsk salt
½ tsk peber
1 spsk olivenolie
1 lille bundt salvie
12 skiver tyndt skåret parmaskinke, 140 g

Pynt
Salvieblade

Tilbehør

Ovnstegte kartofler og gulerødder:
1 kg kartofler
500 g gulerødder
1 spsk olie

Sådan gør du

Tænd ovnen på 200 grader.
Kom kødet i en skål.
Skyl og hak fenniklen helt fint.
Pil og hak hvidløg. Pil og riv løg fint.
Rør kødet sammen med hakket fennikel, hvidløg, løg, rasp, æg og mælk.
Krydr med oregano, salt og peber.
Skær semidried tomater i mindre stykker og kom dem i farsen. Rør sammen til en lind fars.
Smør en sandkageform med olivenolie. Læg salvieblade i bunden af formen. Gem lidt til pynt.
Læg parmaskinke med overlap side om side i bunden af formen, så skiverne går ud over kanten. Fold skiverne ind over farsen.
Kom farsen i formen. Bag den i ovnen i 30-35 minutter.

Skræl kartofler og gulerødder.
Skær kartoflerne i både og gulerødderne i stænger.
Vend dem med olie, salt og peber.
Læg dem i et ovnfast fad og steg dem sammen med farsbrødet til de er gyldne.

Tips

Bacon kan bruges i stedet for parmaskinke.

Energifordeling

Energifordeling og -indhold pr. person:
Protein 28 %
Kulhydrat 42 %
Fedt 30 %
2200 kJ – 525 kcal