Farsbrød med bagte løg og kartofler

Dejlig opskrift på farsbrød med bacon. Her får du en utrolig velsmagende opskrift baseret på hakket grisekød. Servér farsbrødet med lækre bagte løg og kartofler.

Af Karen Hare | Efterår, Vinter | Hovedretter | Hverdag, Sund hverdagsmad


Farsbrød med bagte løg og kartofler

Tilberedningstid

Ca. 1¼ time, heraf 45 minutter i ovn

Det skal du bruge

4 personer

500 g hakket grisekød
½ tsk salt
½ tsk peber
1 spsk frisk timian eller 1 tsk tørret
1 æg
2-3 fed hvidløg eller 1 løg
1 dl mel, 60 g
2 dl vand eller bouillon
3 skiver back bacon

Bagte kartofler og løg
4 bagekartofler
4 mellemstore løg
1 tsk olie
salt
evt. lidt timian

Tilbehør

300 g ærter eller tomater i skiver

 

Sådan gør du

Farsbrød

  1. Rør kødet med salt. Tilsæt peber, timian, æg, presset hvidløg eller revet løg og derefter melet.
  2. Rør til sidst væsken i. Rør evt. farsen med lidt mere væske, hvis den er for fast.
  3. Læg farsen midt i en bradepande.
  4. Dæk kødet med baconskiver.

Bagte kartofler og løg

  1. Skrub kartoflerne og pil løgene.
  2. Løg og kartofler skæres igennem og lægges med snitfladen opad rundt om farsbrødet.
  3. Snitfladerne pensles med olie og drysses med salt og evt. timianblade.
  4. Bradepanden stilles i en kold ovn. Tænd ovnen på 200 grader og lad retten stå i 45-60 minutter.
  5. Check evt. med en kødnål at kødet er gennemstegt. Kødsaften skal være klar.

Tilbehør

  1. Varm ærterne op til kogepunktet i en gryde.

 

Tips

  • Farsen kan varieres ved tilsætning af: friskhakkede krydderurter, groftrevne gulerødder og selleri, groftrevne squash, porrer i skiver eller ristede champignon.
  • Op til 300 g groftrevne squash kan blandes i farsen ovenfor. Så er der farsbrød til 6 personer, og farsen kan stadig skæres i skiver ved servering.
  • I stedet for bagte løg og kartofler kan du bruge ovnbagte rodfrugter.

Energifordeling

Nu hedder det hakket grisekød. Før hed det hakket svinekød.

 

Næringsindhold pr. person (ca. 600 g af retten) ved hakket grisekød 6%: 

Energi: 2263 kJ (539 kcal)

protein: 42 g

kulhydrat: 60 g

kostfibre: 10 g

fedt: 12 g 

 

Næringsindhold pr. 100 g: 

Energi: 377 kJ (90 kcal)

protein: 7 g

kulhydrat: 10 g

kostfibre: 2 g

fedt: 2 g 

 


Næringsindhold pr. person (ca. 600 g af retten) ved hakket grisekød 10%: 

Energi: 2425 kJ (577 kcal) 

protein: 39 g

kulhydrat: 60 g

kostfibre: 10 g

fedt: 17 g  

 


Næringsindhold pr. 100 g: 

Energi: 404 kJ (96 kcal)

protein: 7 g

kulhydrat: 10 g 

kostfibre: 2 g

fedt: 3 g