Fajitas med minutstrimler a la Mexico

Delikat mexicansk anretning med minutstrimler af inderlår fra gris og tomatsalsa.

Af Grace Biilmann | Hele året, Sommer | Hovedretter | Hverdag, Weekend, Sund hverdagsmad, 6 om dagen


Fajitas med wokstrimler a la Mexico

Tilberedningstid

Ca. 30 minutter

Det skal du bruge

2 personer

250 g minutstrimler af inderlår fra gris, 1 x 1 x ca. 5 cm

Marinade
1 tsk olie
1 tsk stødt koriander
1 tsk stødt spidskommen
1 tsk paprika
1 knsp stødt chili
½ tsk salt

1 løg
1 peberfrugt, fx ½ rød og ½ gul

Tomatsalsa
150 g cherrytomater
2 forårsløg
1 fed hvidløg
frisk persille eller koriander
salt og peber

Tilbehør

¼ icebergsalat
4-6 små tortillaer, 250 g
1 dl Fromage Frais 0,3 %
½ dl skivede jalapeño chilipeber fra glas

Sådan gør du

Rør en marinade af olie, krydderier og salt. Vend kødet i marinaden og stil det i køleskabet.

Halver løget og skær det i tynde skiver. Skær peberfrugten i tynde strimler.

Skær tomaterne i små stykker. Snit forårsløgene fint, hak hvidløget fint og persillen groft. Bland tomater, forårsløg, hvidløg og persille og smag til med salt og peber.

Snit icebergsalaten fint. Varm tortillaerne.

Dup kødet tørt med køkkenrulle. Krydr med salt og peber. Varm fedtstoffet på en pande ved høj varme- smør og margarine skal være gyldent, olie skal være varm. Det skal ”sige” lyde, når kødet lægges på panden. Læg strimlerne på panden i et lag – ingen oven på hinanden. Lad kødet blive brunt før det vendes. Vend kødet på alle sider – samlet stegetid ca. 4 minutter. Tag den tykkeste strimmel op, skær den igennem. Den skal være svagt rosa eller netop gennemstegt.

Svits løg og peberfrugt i ca. 2 minutter på panden. Vend kødet i og smag til med salt og peber.

Tips

  • Mørbrad fra gris i ½ cm tynde skiver kan bruges i stedet for minutstrimler.
  • Strimler af kalveinderlår eller kylling kan også bruges.
  • Blommetomater kan bruges i stedet for cherrytomater.

Energifordeling

Nu hedder udskæringen minutstrimler af yderlår fra gris. Før hed det wokstrimler eller skinkestrimler af yderlår fra svin.

Nu hedder udskæringen mørbrad fra gris. Før hed det svinemørbrad.

 


Næringsindhold pr. person  (ca. 610 g af retten): 

Energi: 3052 kJ (729 kcal)

Protein: 48 g

Kulhydrat: 62 g

Kostfibre: 18 g

Fedt: 25 g

 

Næringsindhold pr. 100 g:

Energi: 497 kJ (119 kcal)

Protein: 8 g

Kulhydrat: 10 g

Kostfibre: 3 g

Fedt: 4 g



Ca. 225 g frugt og grønt pr. person.

6 om dagen logo