Tilberedningstid
Ca. 30 minutter
Det skal du bruge
4 personer
6 fadkoteletter uden ben, 1 cm tykke ca. 350 g
salt
peber
10 g smør
300 g frosne miniløg
300 g frosne haricots verts
Sauce
2 spsk rødvinseddike
2 spsk ananassaft, evt. juice
2½ dl bouillon
1 spsk sød chilisauce eller tomatpuré
1½ spsk farin eller sukker
3 tsk majsstivelse
Tilbehør
4 dl fuldkornsris
50 g rosiner i små skåle
En lille dåse ananas i tern, 200 g
Sådan gør du
Sauce
- Pisk alle ingredienser til saucen sammen i en skål og stil det parat.
Kødet
- Dup koteletterne tørre med køkkenrulle.
- Krydr med salt og peber.
- Lad fedtstoffet blive gyldent på panden ved kraftig varme og brun koteletterne ca. ½ minut på hver side.
- Læg dem på en tallerken.
Sauce, fortsat
- Kom løgene på panden og svits dem til de er tøet op, ca. 2 minutter.
- Kom bønnerne ved og vend dem til de er knap møre og stadig lidt sprøde.
- Tag grøntsagerne op og hold dem varmt tildækket.
- Hæld saucen på panden og pisk i den til den bliver gennemsigtig.
Kødet, fortsat
- Læg koteletterne i.
- Lad dem stege heri ca. 2 minutter til de er lige netop gennemstegte.
- Smag saucen til med salt og peber.
- Anret kødet oven på grøntsagerne og hæld saucen over.
Tips
- Saucen kan tilsættes ½ tsk stødt chili, hvis den ønskes stærkere.
- Halvdelen af miniløgene kan udelades, og i stedet kan en bakke friske bønnespirer vendes hurtigt i, efter at bønnerne er møre.
Energifordeling
Nu hedder det kotelet med fedtkant af kam fra gris. Før hed udskæringen svinekotelet med fedtkant af svinekam fra svin.
Næringsindhold pr. person (ca. 855 g af retten) - Med fedtkant:
Energi: 2721 kJ (648 kcal)
protein: 29 g
kulhydrat: 92 g
kostfibre: 9 g
fedt: 16 g
Energiindhold pr. 100 g:
Energi: 318 kJ (76 kcal)
protein: 3 g
kulhydrat: 11 g
kostfibre: 1 g
fedt: 2 g
Næringsindhold pr. person (ca. 850 g af retten) - Uden fedtkant:
Energi: 2529 kJ (602 kcal)
protein: 29 g
kulhydrat: 92 g
kostfibre: 9 g
fedt: 1 g
Energiindhold pr. 100 g:
Energi: 298 kJ (71 kcal)
protein: 3 g
kulhydrat: 11 g
kostfibre: 1 g
fedt: 11 g