Tilberedningstid
ca. 45 minutter
Det skal du bruge
4 personer
8 fadkoteletter, uden ben, 1 cm tykke, ca. 450 g
salt og peber
15 g smør eller margarine
Champignon-løgsauce
250 g skalotteløg
15 g smør eller margarine
4 dl grøntsags- eller tomatjuice
250 g champignon
1 spsk sød chilisauce
1/2 tsk edelsüss paprika
salt og peber
1-2 spsk persille
Tilbehør
300 g Løse ris og 500 g broccoli eller grønne bønner
Sådan gør du
Dup koteletterne tørre med køkkenrulle og krydr dem med salt og peber.
Lad fedtstoffet blive gyldent på en pande ved kraftig varme. Brun
koteletterne ½ minut på hver side. Tag koteletterne af panden og læg
dem på en tallerken. skær evt. fedtkanten af.
Champignon-løgsauce
Pil løgene og skær dem i halve eller kvarte afhængig af deres størrelse. Svits løgene 3-4 minutter på panden i fedtstoffet. Tilsæt juice og lad løgene småkoge ca. 5 minutter under låg. Rens champignonerne og skær dem i kvarte. Kom dem på panden sammen med chilisauce og paprika. Lad saucen småkoge ca. 10 minutter under låg.
Læg koteletterne ned i saucen
og lade dem simre ca. 2 minutter på hver side. Drys retten med hakket
persille.
Tips
- I stedet for et låg kan panden dækkes med stanniol.
Energifordeling
Nu hedder det kotelet med fedtkant af kam fra gris. Før hed udskæringen svinekotelet med fedtkant af svinekam fra svin.
Næringsindhold pr. person (ca. 830 g af retten) - Med fedtkant:
Energi: 2695 kJ (642 kcal)
protein: 41 g
kulhydrat: 75 g
kostfibre: 12 g
fedt: 17 g
Energiindhold pr. 100 g:
Energi: 326 kJ (78 kcal)
protein: 5 g
kulhydrat: 9 g
kostfibre: 2 g
fedt: 2 g
Næringsindhold pr. person (ca. 825 g af retten) - Uden fedtkant:
Energi: 2613 kJ (622 kcal)
protein: 41 g
kulhydrat: 75 g
kostfibre: 12 g
fedt: 15 g
Energiindhold pr. 100 g:
Energi: 316 kJ (75 kcal)
protein: 5 g
kulhydrat: 9 g
kostfibre: 2 g
fedt: 2 g