Fadkoteletter i champignon-løgsauce

Lækre fadkoteletter i champignon-løgsauce krydret med paprika og sød chilisauce. Serveres med broccoli eller grønne bønner samt ris til.

Af Anne Skovgaard-Petersen | Hele året | Hovedretter | Hverdag, Sund hverdagsmad


Fadkoteletter i champignon-løgsauce

Tilberedningstid

ca. 45 minutter

Det skal du bruge

4 personer

8 fadkoteletter, uden ben, 1 cm tykke, ca. 450 g
salt og peber
15 g smør eller margarine

Champignon-løgsauce
250 g skalotteløg
15 g smør eller margarine
4 dl grøntsags- eller tomatjuice
250 g champignon
1 spsk sød chilisauce
1/2 tsk edelsüss paprika
salt og peber
1-2 spsk persille

Tilbehør

300 g Løse ris og 500 g broccoli eller grønne bønner

 

Sådan gør du

Dup koteletterne tørre med køkkenrulle og krydr dem med salt og peber. Lad fedtstoffet blive gyldent på en pande ved kraftig varme. Brun koteletterne ½ minut på hver side. Tag koteletterne af panden og læg dem på en tallerken. skær evt. fedtkanten af.

Champignon-løgsauce
Pil løgene og skær dem i halve eller kvarte afhængig af deres størrelse. Svits løgene 3-4 minutter på panden i fedtstoffet. Tilsæt juice og lad løgene småkoge ca. 5 minutter under låg. Rens champignonerne og skær dem i kvarte. Kom dem på panden sammen med chilisauce og paprika. Lad saucen småkoge ca. 10 minutter under låg.
Læg koteletterne ned i saucen og lade dem simre ca. 2 minutter på hver side. Drys retten med hakket persille.

 

Tips

  • I stedet for et låg kan panden dækkes med stanniol.

Energifordeling

Nu hedder det kotelet med fedtkant af kam fra gris. Før hed udskæringen svinekotelet med fedtkant af svinekam fra svin.

 


Næringsindhold pr. person  (ca. 830 g af retten) - Med fedtkant: 

Energi: 2695 kJ (642 kcal)

protein: 41 g

kulhydrat: 75 g

kostfibre: 12 g

fedt: 17 g

 


Energiindhold pr. 100 g:

Energi: 326 kJ (78 kcal)

protein: 5 g

kulhydrat: 9 g

kostfibre: 2 g

fedt: 2 g

 


Næringsindhold pr. person  (ca. 825 g af retten) - Uden fedtkant: 

Energi: 2613 kJ (622 kcal)

protein: 41 g

kulhydrat: 75 g

kostfibre: 12 g

fedt: 15 g

 


Energiindhold pr. 100 g:

Energi:  316 kJ (75 kcal)

protein: 5 g

kulhydrat: 9 g

kostfibre: 2 g

fedt: 2 g