Fuldkornspølsehorn - 16 stk

Fuldkornspølsehorn - 16 stk

Bente Nissen Lundsgaard

Af Bente Nissen Lundsgaard

Det skal du bruge

16 stk

25 g gær
1 dl vand
1 æg
2½ dl kærnemælk
¾ tsk salt
Ca. 4 dl, 250 g fuldkornshvedemel gerne grahamsspeltmel
Knap 6 dl, ca. 350 g hvedemel
4 wienerpølser
1¼ dl tomatketchup
1 æg
2 spsk sesamfrø

Ca. 1¾ time


Sådan gør du

Rør gæren ud i 1 dl lunkent vand. Tilsæt æg, kærnemælk, salt og fuldkornsmelet og herefter hvedemelet lidt ad gangen. Ælt dejen til den er smidig. Lad dejen hæve tildækket et lunt sted ca. 1 time.
Tænd ovnen på 200 grader.
Del dejen i 4 boller. Udrul hver bolle til en cirkel med en diameter på 20 cm. Skær cirklen i 4 trekanter. Læg ca.1 tsk ketchup og ¼ pølse på hver trekant . Rul fra den brede ende til horn. Stil hornene på bagepapir på en bageplade. Lad hornene hæve 15 minutter. Pensl med sammenpisket æg og drys med sesamfrø.
Bag hornene midt i ovnen18-20 minutter ved 200 grader.

Tips

  • Wienerpølser kan erstattes af andre pølser fx pølser med max 10% fedt.
  • Fuldkornspølsehorn kan fryses. Holdbarheden er ca. 3 måneder.

energifordeling

Energifordeling og -indhold pr. fuldkornspølsehorn
Protein 14%
Kulhydrat 59%
Fedt 27%
1160 kJ - 280 kcal
Sund hverdagsmad