Det skal du bruge
4 personer
200 g grønne bønner, friske eller frosne250 g kartofler
2 løg, ca. 150 g
1 fed hvidløg
4 tsk olie
5 æg
1 dl minimælk
50 g revet parmesanost
2 tsk oregano
Salt og peber
Tilbehør
Persille til pynt8 skiver fuldkornsrugbrød, ca. 400 g
500 g tomater
Ca. 50 minutter
Sådan gør du
Kog bønnerne i letsaltet vand. Lad dem dryppe af og skær dem i 2 cm stykker. Skær kartoflerne i tynde skiver fx på råkostjernet. Skær løgene i tynde ringe. Hak hvidløget fint. Svits kartofler, løg, og hvidløg i 2 tsk olie på en pande til det er blødt, men ikke har taget særlig farve.
Pisk æg, mælk, parmesanost, oregano, salt og peber og sammen. Vend de stegte grøntsager og bønnerne heri. Varm 2 tsk olie på en pande. Kom æggemassen på. Steg fritattaen under låg til den er fast ved svag varme 20-25 minutter. Lad fritattaen glide ud på et stort grydelåg eller flad tallerken. Læg panden over og vend den over på panden, nu med den ustegte side nedad. Steg fritattaen ca. 10 minutter på denne side. Skær fritattaen i mindre stykker. Fritattaen kan spises varm eller kold.
Tomaterne skæres evt. i kvarte eller i skiver. Krydr med salt og peber.
Tips
- Fritattaen kan bruges til frokost, aftensmad, på picnic, i madpakken, til brunch osv.
- I stedet for bønner kan du bruge peberfrugt i tern, ærter, revne gulerødder, tynde skiver af squash eller porre, grønne asparges eller en blanding. Grøntsagerne skal svitses sammen med kartofler og løg. Fritattaen kan også laves i et ovnfast fad eller bradepanden i ovnen.
- Grøntsagerne og kartoflerne kommes rå i æggeblandingen. Det fyldes i et fad smurt med 2 tsk olie. Stil det midt i ovnen ved 175 grader og bag i ca. 30 minutter til kartoflerne er møre. Den skal ikke vendes.
- I stedet for parmesan kan bruges revet mild ost.