Frikadeller med stuvet spinat

Se vores populære opskrift på frikadeller som dine børn selv kan lave. Gem overskydende frikadeller til pålæg eller frys dem ned til senere brug.

Af Anne Skovgaard-Petersen | Hele året | For nybegyndere, Hovedretter | Hverdag


Frikadeller med stuvet spinat

Tilberedningstid

Ca. 30 minutter

Det skal du bruge

4 personer

500 g hakket svinekød
1-1½ tsk salt
½ tsk peber
1 æg
1 løg, ca. 50 g
½-1 dl hvedemel
1-1½ dl mælk, fx minimælk
25 g smør eller margarine

Stuvet spinat
450 g frosset, hakket spinat
1½ dl minimælk
2 spsk hvedemel
30 g smør
sukker
muskat

Tilbehør

1 kg kartofler
½ bundt persille

Sådan gør du

Sådan skal du gøre:

Kartofler:

  1. Skræl kartoflerne
  2. Kom dem i en gryde og dæk dem med vand, tilsæt 1 tsk salt.
  3. Koges i ca. 20 minutter til de er møre.
  4. Hæld vandet fra.

Frikadeller, der bliver ca. 14 stk.:

  1. Rør kødet med salt, peber og æg i en skål.
  2. Pil løget. Riv det fint.
  3. Rør fint revet løg og mel i.
  4. Rør mælken i til sidst.

Stegning:

  1. Form farsen med en spiseske. Dyp skeen i koldt vand ind imellem, så hænger farsen ikke på skeen.
  2. Læg de formede frikadeller på en tallerken.
  3. Varm halvdelen af fedtstoffet på panden ved god varme til det er gyldent.
  4. Læg halvdelen af frikadellerne på panden og brun dem ca. 2 minutter på hver side ca. 4 minutter i alt.
  5. Skru ned til middel varme.
  6. Steg frikadellerne ca. 4 minutter på hver side, 8 minutter i alt, til de er gennemstegte.
  7. Tag frikadellerne af panden.
  8. Kom resten af fedtstoffet på panden, vent til det er gyldent og læg resten af frikadellerne på. Steg dem som de første frikadeller.
  9. Tag 2 frikadeller fra til madpakken.

Stuvet spinat:

  1. Kom mælk i en gryde, pisk melet i. Varm blandingen op under piskning.
  2. Kom smørret i.
  3. Kom den frosne spinat i.
  4. Kog spinaten med i sovsen ved svag varme, så den tør op.
  5. Smag til med salt, peber, sukker og revet muskat.

 

Tips

  • Gem frikadeller til pålæg eller frys dem ned til senere brug.
  • Server stuvede gulerødder og ærter eller stuvet hvidkål i stedet for stuvet spinat.

Energifordeling

Energifordeling og -indhold pr. person
Retten med 6% fedt i det hakkede kød - med 3 frikadeller pr. person
Protein 25%
Kulhydrat 46%
Fedt 29%
2365 kJ - 565 kcal

Retten med 10% fedt i det hakkede kød - med 3 frikadeller pr. person
Protein 22%
Kulhydrat 44%
Fedt 34%
2500 kJ - 595 kcal