Det skal du bruge
1 person
2 frikadeller125 g cherrytomater
⅓ agurk eller 1 skoleagurk
1 forårsløg evt. ½ fed hvidløg
Dild eller mynte
1 skive rugbrød
Opskriften på 16 frikadeller
500 g hakket svinekød
1½ tsk salt
½ tsk peber
1 æg
50 g løg
½-1 dl hvedemel
1½ dl let- eller minimælk
1½ spsk olie
Ca. 30 minutter
Sådan gør du
FrikadellerRør kødet med salt. Tilsæt peber, æg og revet løg. Tilsæt melet. Rør herefter mælken i.
Varm olien på en pande ved god varme. Form farsen til 16 frikadeller med en spiseske. Brun frikadellerne ca. 2 minutter på hver side, ca. 4 minutter i alt. Skru ned til middel varme. Vend - og steg frikadellerne ca. 4 minutter på hver side, ca. 8 minutter i alt, til de er gennemstegte.
Skær tomaterne i kvarte. Skær agurken igennem på langs og fjern kernerne med en teske. Skær agurken i tern. Skær forårsløget i tynde ringe. Hak hvidløget fint. Bland salaten og smag til med salt, peber og finthakket dild. Lun evt. frikadellerne.
Tips
- Ca. 70 g færdigkogt rødkål kan bruges i stedet for salaten - det giver lige meget energi.
- Erstat evt. de hjemmelavede frikadeller med 150 g 'Pandestegte frikadeller - max 3% fedt'.