Frikadeller med salat

Frikadeller med salat

Af Vibeke Lehn

Det skal du bruge

1 person

2 frikadeller
125 g cherrytomater
⅓ agurk eller 1 skoleagurk
1 forårsløg evt. ½ fed hvidløg
Dild eller mynte
1 skive rugbrød

Opskriften på 16 frikadeller
500 g hakket svinekød
1½ tsk salt
½ tsk peber
1 æg
50 g løg
½-1 dl hvedemel
1½ dl let- eller minimælk
1½ spsk olie

Ca. 30 minutter


Sådan gør du

Frikadeller
Rør kødet med salt. Tilsæt peber, æg og revet løg. Tilsæt melet. Rør herefter mælken i.
Varm olien på en pande ved god varme. Form farsen til 16 frikadeller med en spiseske. Brun frikadellerne ca. 2 minutter på hver side, ca. 4 minutter i alt. Skru ned til middel varme. Vend - og steg frikadellerne ca. 4 minutter på hver side, ca. 8 minutter i alt, til de er gennemstegte.

Skær tomaterne i kvarte. Skær agurken igennem på langs og fjern kernerne med en teske. Skær agurken i tern. Skær forårsløget i tynde ringe. Hak hvidløget fint. Bland salaten og smag til med salt, peber og finthakket dild. Lun evt. frikadellerne.

Tips

  • Ca. 70 g færdigkogt rødkål kan bruges i stedet for salaten - det giver lige meget energi. 
  • Erstat evt. de hjemmelavede frikadeller med 150 g 'Pandestegte frikadeller - max 3% fedt'.

energifordeling

Energifordeling og -indhold pr. person
Retten med 6% fedt i det hakkede kød
Protein 26%
Kulhydrat 50%
Fedt 24%
1290 kJ - 305 kcal 

Retten med 10% fedt i det hakkede kød
Protein 24%
Kulhydrat 47%
Fedt 29%
1360 kJ - 325 kcal

Sund hverdagsmad