Frikadeller med kold kartoffelsalat - slanke

Frikadeller med kold kartoffelsalat

Det skal du bruge

1 person

2 stegte frikadeller, se opskrift

Kartoffelsalat:
100 g kolde, kogte kartofler
¼ rødløg, 25 g
1 dl fromage fraiche eller skyr på under 1% fedt
½ citron eller 1-2 spsk citronsaft
Salt og peber
100 g blomkålsbuketter
100 g friske eller optøede, frosne ærter
Persille


Ca. 40 minutter, hvis du skal lave det hele fra grunden - og 15 minutter, hvis du har stegte frikadeller og kogte kartofler klar til retten.


Sådan gør du

Hvis du ikke har kogte kartofler, koges de og afkøles. Skær kartoflerne i passende stykker.

Varm frikadellerne på en pande eller i mikrobølgeovn.

Pil og skær løget i tynde både eller tern.

Smag surmælksproduktet til med citronsaft, salt og peber. Vend rødløg, kartofler, mindre blomkålsbuketter og ærter i dressingen. Tilsæt skyllet, grofthakket persille. Smag til.

Tips

  • I stedet for ærter kan kartoffelsalaten tilsættes fx radiser. Blomkål kan også være let kogte. Vælg efter lyst og årstid. Det er kun fantasien, der sætter grænser.

energifordeling

Energifordeling og –indhold pr. person
Protein 28%
Kulhydrat 44%
Fedt 28%
1750 kJ – 415 kcal
Sund hverdagsmad