Det skal du bruge
4 personer
500 g hakket svinekød
1-1½ tsk salt
½ tsk peber
1 æg
1 løg,
ca. 50 g
½-1 dl hvedemel
1-1½ dl mælk, fx minimælk
25 g smør eller
margarine
Sauce
3 dl bouillon fra
terning - eller flydende - tilsat vand
2 tsk
majsstivelse
eller saucejævner
evt. kulør
Tilbehør
1 kg kartoflersyltede agurker, asier, rødbeder eller agurkesalat
Ca. 30 minutter
Sådan gør du
Sådan skal du gøre:
Kartofler:
- Skræl kartoflerne
- Kom dem i en gryde og dæk dem med vand, tilsæt 1 tsk salt.
- Koges i ca. 20 minutter til de er møre.
- Hæld vandet fra.
Frikadeller, der bliver ca. 14 stk.:
- Rør kødet med salt, peber og æg i en skål.
- Pil løget. Riv det fint.
- Rør fint revet løg og mel i.
- Rør mælken i til sidst.
Stegning:
- Form farsen med en spiseske. Dyp skeen i koldt vand ind imellem, så hænger farsen ikke på skeen.
- Læg de formede frikadeller på en tallerken.
- Varm halvdelen af fedtstoffet på panden ved god varme til det er gyldent.
- Læg halvdelen af frikadellerne på panden og brun dem ca. 2 minutter på hver side ca. 4 minutter i alt.
- Skru ned til middel varme.
- Steg frikadellerne ca. 4 minutter på hver side, 8 minutter i alt, til de er gennemstegte.
- Tag frikadellerne af panden.
- Kom resten af fedtstoffet på panden, vent til det er gyldent og læg resten af frikadellerne på. Steg dem som de første frikadeller.
Saucen:
- Bring boullionen i kog.
- Rør majsstivelse ud i koldt vand. Til jævning.
- Hæld jævningen i under omrøring, og lad saucen koge nogle minutter.
- Smag til med salt og peber.
- Tilsæt evt. kulør.
Tips
- Gem frikadeller til pålæg eller frys dem ned til senere brug.
- Server rødkål, stuvede gulerødder og ærter, stuvet spinat, kogt broccoli eller råkost/salat til retten i stedet for syltede agurker.