Det skal du bruge
4 personer
Kartoffelsalat1 kg kartofler
1 løg
1 bundt purløg
4 dl cremefraiche 18 %
1 spsk dijonsennep
½ citron
Salt og peber
Frikadeller
6 jordskokker, ca. 300 g andre rodfrugter kan også bruges, hvis jordskokker ikke er i sæson
1 løg
300 g hakket gris og kalv 4-8% % fedt
2 æg
2 dl mælk (eller øl)
1 dl mel
1½ tsk salt og ¼ tsk peber
1 spsk smør
1 spsk olie
Ca. 45 minutter
Sådan gør du
- Kog, pil, og sæt kartofler til afkøling i køleskab
- Pil og hak løg fint
- Skyl og klip purløg
- Rør creme fraiche, sennep, 1 spsk citronsaft, løg og purløg sammen
- Smag til med salt og peber
- Skær de afkølede kartofler i tern og bland dem i dressingen.
- Skræl eller skrab jordskokker og riv dem fint
- Pil og hak løg
- Rør kød, jordskokker, løg, æg, mælk, mel og salt i en skål til farsen er sammenhængende
- Varm fedtstof ved god varme på en pande
- Form frikadeller med ske og hånd. Steg dem i 4-5 minutter på hver side, de skal være brune og gennemstegte