Det skal du bruge
4 personer
Ærte creme
150 g ærter, friske eller frost
1 spsk citronsaft
½ fed hvidløg
½ tsk salt
Friskkværnet peber
2 spsk creme fraiche, 18%
Friske sprøde grønsager, fx
8 asparges, hvide eller grønne
1 fennikel
8 gulerødder, nye eller snack
200 g slikærter
Forårsruller
400 g champignon
2 løg, 150 g
½ spidskål, 375 g
1 dl olie
400 g hakket gris
3 spsk sweet chilisauce + 1 dl til servering
2 fed hvidløg
1 tsk salt
Friskkværnet peber
1 spsk hvedemel
3 spsk vand
1 pk forårsrulledej
1 dl sojasauce
Ca. 1 time
Sådan gør du
- Tø ærterne op, hvis de er frosne.
- Kom alle ingredienser til ærtecremen i en blender eller stavblender.
- Smag til med salt og citronsaft.
- Vask og rens grøntsagerne.
- Snit fennikel meget tyndt, evt. på et mandolinjern.
- Anret grøntsagerne på et serveringsfad som gnavegrønt. Gør evt. plads til en skål med ærtecreme på fadet.
- Rens champignon og hak dem.
- Pil løgene og hak dem fint.
- Rens kålen og snit det i meget tynde strimler.
- Varm olie på en stor pande eller wok ved høj varme.
- Steg champignon, løg, så kød og til sidst kål.
- Bland og smag til med sweet chili, presset hvidløg og salt og peber. Tag af varmen.
- Bland hvedemel og vand til en tynd glasur og tag en pensel frem.
- Læg en plade forårsrulledej på et skærebræt. Læg en stor spiseskefuld fyld, ca. 5 cm fra et af hjørnerne. Fold dejen over fyldet og rul en gang rundt og fold siderne ind over fyldet.
- Pensl spidsen med lidt mel-glasur på det sidste hjørne, og rul dejen rundt så rullen er godt lukket.
- Varm olie på en pande ved middel varme og steg rullerne til de er gyldne. Det skal syde, når forårsrullerne kommer ned i olien. Vend rullerne jævnligt.
- Server forårsruller med sojasauce og sweet chilisauce og tilbehør af gnavegrønt og ærtedip.
Opskriften er fra SMÆK PÅ SMAGEN. Se mere på smækpåsmagen.dk.
Tips
- Vil du have mere power på smagen kan du bruge en blanding af 1 spsk stærk chilisauce, hakket koriander, 2 fed friskpresset hvidløg og 1 dl sojasauce som dyppelse til forårsrullerne.